ons, 20 mar 2019

Reality-tjek og YouTube-stjerner på CPH:DOX 2019

Poet, sexarbejder, model, feminist, biseksuel og misbruger -mød Eva.

CPH:DOX, en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden, er netop skudt i gang med 200 spritnye dokumentarfilm, debatter, koncerter, kunstudstillinger, fester, VR og meget mere. TJECK anbefaler disse tre film og arrangementer om onlinekultur, YouTube-stjerner og jagten på identitet:

None

None

Jawline

Famous on the internet! Online-berømmelsen har to sider for de teenagere, der bader sig i det digitale rampelys og i deres tusindvis af følgere. For når telefonen er slukket, følger tomheden, og hvad live-sender man egentlig om dag efter dag, når man er droppet ud af skolen for at være SoMe-stjerne på fuldtid? Netop der står den 16-årige influencer Austyn Tester, en sød og køn dreng, der keder sig i provinsen, men er en superstjerne på Instagram og Musical. Og nu også i den amerikanske dokumentar ‘Jawline’, der havde verdenspremiere på Sundance i januar. I forbindelse med filmen inviterer CPH:DOX d. 25/3 på Aveny-T til debat om og med en række danske YouTubere som Benjamin Mann-Nakel, Camilla Frederikke og Kristian Kulmbach. Du kan deltage i debatten og høre om influencers har noget at byde på, om det er ren fest eller hårdt arbejde at være på Tuben.
None

None

Mating

De svenske teenagere Naomi og Edwin siger ja til at medvirke i Lina Mannheimers film om identitet i den online-virkelighed, vi alle lever i. Men da de bliver kærester - og det gør de med det samme! - skifter det sociale eksperiment form. 'Mating' dokumenterer deres forhold gennem chattråde, Skype calls og sociale medier uden at Mannheimer nogensinde faktisk møder dem. Det handler om kærlighed og kriser, geografiske afstande, fortrolighed og sex. Men det er også en film om, hvordan vi opfatter os selv i det 21. århundrede, og hvordan vi mødes og forhandler i det kaotiske univers af performative spejlbilleder, som internettet og de sociale medier både reflekterer og forstærker. Den 23. marts kan du møde filmens instruktør Lina Mannheimer og de to hovedpersoner, Naomi og Edvin, når CPH:DOX inviterer til datingpanel live på scenen efter filmvisningen i Empire Bio. https://youtu.be/Q-D6V_veopg

Searching Eva

Poet, sexarbejder, model, feminist, biseksuel og misbruger. Mød Eva - en ung kvinde, der udlever alle sine indre modsætninger. 'Jeg har dedikeret mit liv til at vise verden, at man kan være hvem som helst man vil,' som hun selv siger. Og som sagt, så gjort! 'Searching Eva', der er skabt er rent kvindeligt filmhold, er en punket og performativ dokumentar om moderne identitet i internettets tidsalder. Og en feministisk fuckfinger til enhver forventning om, at identitet er en fast størrelse. Du kan møde filmens instruktør og hovedpersonen, Eva, til premieren d. 26. marts på Bremen Teater og i Cinemateket d. 28. marts.

CPH:DOX afholdes d. 20.-31. marts i København. Billetter til filmene kan bookes på http://www.cphdox.dk/