tor, 21 feb 2019

Sådan bliver jeg en influencer ligesom Julia Sofia

Micro-influencers er generelt langt bedre til at kommentere og hjælpe sine følgere. (Shutterstock)

Måske har du allerede læst bogen ”

Min egen største fan

”, som Julia Sofia har skrevet om: Sit liv som influencer - hvor hun har indflydelse på sine følgere via de sociale medier.

https://youtu.be/U69iMCTaGJw Det kan også være, at du går med drømmen om at tjene penge som influencer. I hvert fald, så ser vi her på, hvordan du kan blive en succesfuld influencer på de sociale medier:

Do´s and Don’ts

For at virksomheder gerne vil samarbejde med dig som influencer for deres produkter, så skal du have en interessant profil på eksempelvis Instagram eller YouTube. Om en influencer-profil er interessant eller ej, kan afhænge af forskellige ting, eksempelvis:
  • Er du god til at kommunikere med dine følgere?
  • Har du en sikker stil, der ikke ser rodet ud?
  • Har du mange følgere, uden at have købt dig til dine følger, eller på anden vis snydt dig til at få følgere?
  • Hvis din Instagram-profil har alt for mange #duckfaces, så er det sjældent godt. Med mindre, at du reklamerer for læbestift eller læbepomade.

Micro-influencers er attraktive

Hvis du har relativt få følgere, det vil sige 1-3.000 følgere, så er du det, man kalder for en micro-influencer. Men det skal du ikke være ked af, for det er der en del virksomheder, der efterspørger. Micro-influencers er nemlig generelt langt bedre til at kommentere og hjælpe sine følgere via kommentarfeltet, i forhold til de større influencer med mange følgere, de såkaldte macro- og mega-influencers. Og lige netop det, at du er god til at tale med dine følgere er noget virksomhederne sætter pris på. Spørgsmålet er så, hvad kan du tjene som influencer?

Tjen penge som micro-influencer

Der er lidt forskel på, hvad du kan tjene som micro-influencer i forhold til, om du er dygtig på Instagram eller YouTube. For at du kan vise dine følgere et produkt, så får du som regel et produkt tilsendt fra virksomheden. Det kan være alt fra skønhedsprodukter til gadgets og tøj. Om du fortæller dine følgere om produktet imens du er hjemme, i parken eller et andet smukt sted, er ikke afgørende. Det afgørende er, at fortæller om produktet

uden

at du laver om på din personlighed. Har du fået lyst til at prøve livet som micro-influencer, kan du læse videre her: Ja, jeg vil gerne tjene penge som influencer via Instagram. Nej, jeg vil hellere tjene penge som influencer via YouTube. NB. Tjener du penge eller får produkter som influencer, så skal du oplyse værdien heraf til Skat.
None

None