man, 24 jul 2017

Selvudnævnte ’fitnessguruer’ tager patent på træningsindustrien

Der er en grøn bølge over Danmark. Den har bestemt ikke ramt alle, men en stor del af befolkningen går i højere grad op i kost og træning. Dette er overvejende en god ting. Hvad der ikke er en god ting, er forvirringen omkring, hvordan du skal sammensætte dit træningsprogram og dine dertilhørende kostvaner. Denne forvirring er hovedsageligt skabt at såkaldte fitnessguruer og andre, der har interesse i at flå dig for penge i din jagt på en bedre livsstil. Det følgende skærer igennem denne støj og pointerer en gang for alle, hvad der er vigtigt, og hvad der er opdigtet for at gøre det mere komplekst end, hvad det egentlig er.

Med udgangspunkt i DIN målsætning

Du kan ikke tage et eller andet udarbejdet program og kopiere det direkte over som din trænings- og kostplan. Der er forskel fra person til person. Derudover skal du tage udgangspunkt i, hvad du gerne vil med livsstilsændringen. Vil du tabe dig? Vil du tage muskelmasse på? Eller vil du egentlig bare have en sundere krop? Der er stor forskel på de tre ovenstående tilgange. Hvor du selvfølgelig godt kan blive sundere og tabe dig på samme tid, er det at tabe sig og tage muskelmasse på ikke kompatibelt med hinanden. Du skal derfor som det første gøre op med dig selv, hvor dit fokuspunkt ligger. Derudover bør du påbegynde en eller anden form for logbog. Som regel er det en god ide at have denne logbog på din smartphone, hvor du også kan benytte dig af forskellige træningsapp til at sikre dig, at du laver øvelsen korrekt og følger din kostplan. Desværre har ens iPhone det med at gå i stykker og ikke vil tænde. Hvis det er tilfældet, bør du hurtigst muligt skrive ’min iPhone vil ikke tænde i Google for derefter at blive henvist til et par gode råd, hvis nu uheldet er ude.

Hvis du vil tabe dig

At tabe sig er nok en af de mest almindelige grunde til at påbegynde en livsstilsændring. Hvor rigtig mange har interesse i at gøre det mere kompliceret, end det er, skal det siges, at det egentlig bare handler om at forbrænde flere kalorier, end man indtager. En anden udbredt misforståelse er, at det primært handler om at dyrke en masse motion for at tabe sig. Dette er bestemt ikke tilfældet. Hvis du nogensinde har siddet på en kondicykel og talt kalorier, ved du, hvor lang tid, du skal sidde på cyklen for at forbrænde, hvad der er tilsvarende en chokoladebar. Når din sultfølelse samtidig bliver væsentligt intensiveret, er det klart, at motion ikke er den vigtigste parameter i forhold til at tabe sig. Det er en super god måde at blive og forblive sund. En tommelfingerregel lyder på, at du forøger din levetid med syv timer hver gang, du dyrker en times motion. Derimod er kosten både altafgørende i forhold til at være sund og tabe sig. I en travl hverdag kan det dog være svært at finde tid til at spise sund og varieret ved hvert måltid. Det kan derfor være en god idé at supplere din kost med nogle produkter. Det kan for eksempel være produkter, der bistår dig i din detox kur.

Hvis du vil tage muskelmasse på

I kontrast til det at tabe sig, handler det i forhold til at tage muskelmasse på, om at indtage flere kalorier end man forbrænder. Derudover skal du sørge for, at størstedelen af disse kalorier kommer fra proteiner. Igen, en tommelfingerregel lyder på, at du skal indtage dobbelt så mange proteiner, som du vejer i gram. Det vil sige, at du skal indtage 180 gram proteiner, hvis du vejer 90 kilo. Det er mange proteiner, og det vil derfor igen være en god idé at supplere din kost med forskellige former proteinprodukter. Hertil har Bodylab for eksempel et rigtig godt udvalg af proteinbarer og -pulver.   (Indlægget er sponsoreret)