ons, 18 sep 2013

Sexet sundhed på Misto i Aarhus

None

None

Vi lever i en tidsalder, hvor sundhed og træning for alvor er i fokus. Det er sexet og moderne at være sund. Det er in at være fit, og fitnesscentrene er fyldt med unge og gamle, der tænder på både holdtræning, crossfit og styrketræning.

  Af Sune Kåre Sørensen Foto: Anne Kildegaard   Kosten er blevet vigtig. Det har den nu altid været, men først nu er regnestykket ved at gå op for alle. En sund og sexet krop skabes ud fra devisen om, at kosten udgør 70% og træningen 30%. Af samme grund er forskellige kure som stenalderkost og raw-food bølgen næsten blevet religion for nogle. Den gamle madpyramide, som jeg selv blev opdraget med i folkeskolen i 90’erne, er på retræte. For mit vedkommende har jeg sagt farvel til pasta, kartofler, discount rugbrød og leverpostej. Ind er kommet grøntsager en masse, fedtfattigt kød og en bedre forståelse af, hvilken benzin min krop har brug for. En ting er jeg dog særligt glad for: smoothies.
None

None

Sunde og sexede shakes For nyligt besøgte min kollega Anne Kildegaard og jeg Misto i M.P. Bruunsgade i Aarhus. Misto er en lille café, hvor sundheden er i højsædet. De serverer smoothies og proteinshakes med alt, hvad hjertet begærer, sunde sandwiches og sund is. Det er et sted, jeg ikke tøver med at anbefale. Der er ”farverigdom og stærke smagsoplevelser”, som Anne sagde om stedet. Jeg fik en Green Power-smoothie med æble, spinat, avocado, ingefær og citron samt et ingefær shot. Anne fik en Red Boost med æble, acerola, rødbede, gulerod, broccoli og citron. Sundhed på en virkelig lækker måde. Det perfekte mix Misto ejes og drives af Nabil og Fabrizio. Nabil har været i restaurationsbranchen i 22 år, og Fabrizio havde i mange år Paradis Is i Nørregade. De delte en fælles vision om at skabe en unik café, hvor sundheden og de unikke smagsoplevelser var i højsædet. Udover shakes og smoothies laver de således også sund is på eksempelvis soja fra Japan, acaibær fra Brasilien, spiruli fra Italien og havtorn fra Danmark. Havtorn er et lille orange bær på størrelse med tyggegumminæsen på Friskos elefant-is, men det indeholder mere c-vitamin end en hel appelsin. Al deres is laves uden tilsætningsstoffer eller sødemiddel, og alt er desuden glutenfrit.
None

None

Misto betyder mix, og de blander i sandhed sundhed og lækkerhed. Så kig forbi, hvis du alligevel er i Aarhus. Du vil ikke fortryde!