ons, 27 jul 2016

SU-guide: Fire steder i hjemmet du kan finde besparelser

Som studerende kan det være svært at få øje på besparelser i et ellers stramt budget. De fleste på SU ønsker dog at der er flere penge at gøre med i budgettet. Flere privatrådgivere råder altid deres kunder til at gå en tur igennem deres lejlighed eller værelse og simpelthen fysisk pege ting ud som man kan spare penge på. Så for at gøre det nemmere kommer der her en kort gennemgang af en typisk studielejlighed hvor man kan finde besparelser der kan mærkes i budgettet.

1: På badeværelset – spar penge på barbergrej og deodoranter

Lad og lege du lige er stået op og er på vej ud for at gøre dig klar til at tage i skole. Nu skal du både børste tænder og barbere dig. Selv med søvn i øjnene burde du allerede nu kunne se en besparelse nemlig dit barbergrej. Barberblade er knaldhamrende dyre især fordi brandet Gillette sidder tung på markedet og derfor er priserne typisk 200 kr. for 5-6 blade. Men hvis man gerne vil spare nogle penge kan man i stedet vælge at gå i butikken Normalt der har butikker over hele landet. Her kan man spare op til 80% på alt barbergrej og toiletartikler til tandbørster og deodoranter. Samlet set kan du godt spare over 1000 kroner om året ved at handle ind hos Normalt frem for at handle i de store supermarkeder eller Matas. God start på dagen ikke?

2: I entreen – spar penge på dine kæledyr

Efter du har børstet tænder kommer du ud i entreen. Her ser du din hund. Og allerede her har du din næste besparelse. Og bare rolig det er ikke hunden vi er ude efter her. Ca. 20% af alle studerende har kæledyr og det kan hurtigt blive en dyr affære da man både skal have forsikringer, hundesnore og meget mere. Men udover at man kan spare penge på foder så er det også muligt at spare penge på alt fra transportbure, kurve, madskåle, halsbånd, hundetegn, legetøj og børster. Samlet set koster det flere tusinde kroner at have kæledyr herunder i særdeleshed hund, men på nette kan man typisk spare 30-50% i forhold til hvis man køber ind hos en traditionel dyrehandler. Samlet set kan du i løbet af et år spare et par tusinde kroner ved at købe ind på nettet.

3: I køkkenet – fyld køleskabet med discountprodukter

Efter at have passeret entreen kommer du ud i køkkenet og det er faktisk her du har størst mulighed for at spare penge på den lange bane. Det gælder især på dagligvarer. Meget konservativt anslås det at man kan spare op til 30% af sine faste udgifter til mad hvis man vel at mærke prioriterer at købe discountvarer hos kæder som Netto og Aldi frem for at gå i de støre supermarkeder som Bilka eller Kvickly. Ved at handle discount kan man enten spare flere hundrede kroner om måneden eller man kan vælge nogle dyrere eller bedre produkter fra køledisken. I øvrigt kan man også spare en del penge på hundefoder på nettet.

4: I soveværelset – spar penge på internet og mobilabonnementer

Efter du har spist morgenmad går du tilbage til dit værelse eller soveværelse hvor du lige kan nå at læse nyhederne på nettet inden du skal i skole – og allerede her har du fundet den næste besparelse for flere undersøgelser viser at langt de fleste danskere betaler for meget for deres internet. Helt præcist estimeres det at 90% af alle danskere betaler for meget for deres internet. Grunden til dette er paradoksalt nok at der er meget konkurrence i Danmark på dette marked og det gør at priserne helle tiden ændrer sig. Således anbefales det at man tjekker sine udgifter til både internet og strøm én gang om året da priserne hele tiden bliver lavere. Det samme kan egentlig siges om dit telefonabonnement også har en tendens til at falde i pris for hvert år der går. Ved at få de billigste priser kan man typisk spare et par hundrede kroner om måneden. Et sidste sted man kan spare penge i soveværelset er på kondomer der på nettet koster 30% mindre end i supermarkederne. Her er det dog kun dig selv der kan sige hvor meget du kan spare om året.  

(Indlægget er sponsoreret)