ons, 05 apr 2023

Tandtråd og elektrisk tandbørste - to uundværlige værktøjer for en sund mundhygiejne

En sund mundhygiejne er ikke kun vigtig for at opretholde et smukt smil, men det er også afgørende for at beskytte tænderne mod alvorlige sygdomme som karies, tandkødsbetændelse og endda hjertesygdomme. Mens mange mennesker børster tænderne regelmæssigt, overser de ofte vigtigheden af at bruge tandtråd og en elektrisk tandbørste. I denne artikel vil vi undersøge, hvorfor disse to værktøjer er uundværlige for en sund mundhygiejne.  

Tandtråd skal bruges mindst én gang om dagen

Tandtråd er afgørende for at fjerne madpartikler og plak fra områder, som tandbørsten ikke kan nå. Hvis disse rester ikke fjernes, kan de ophobe sig og føre til karies, tandkødsbetændelse og endda tandtab. Tandtråd skal bruges mindst en gang om dagen og ideelt set efter hvert måltid.   

Sådan bruger du tandtråd

Det er vigtigt at bruge tandtråd korrekt for at opnå de bedste resultater. Træk forsigtigt tandtråden op og ned mellem tænderne, og sørg for at nå helt ned til tandkødet. Undgå at skære tandkødet med tandtråden, da dette kan forårsage irritation og skade.  

Den elektriske tandbørste kommer ind i alle kroge

En elektrisk tandbørste er også et uundværligt værktøj til at opretholde en sund mundhygiejne. En elektrisk tandbørste kan fjerne mere plak end en manuel tandbørste og kan også nå svært tilgængelige steder. Elektriske tandbørster har også en timer, der sikrer, at du børster i to minutter, som er den anbefalede tid til at børste tænderne.   

Men hvad koster en elektrisk tandbørste

En elektrisk tandbørste fås i næsten alle prislejer. Fælles for dem alle er, at de kommer bedre rundt i munden, end en almindelig tandbørste gør - afhængig af hvor god man er til at børste sine tænder selvfølgelig. Derudover så får man med de dyrere modeller en række features, der kan være alle pengene værd, og som kombineret med de rette børstehoveder kan løse en lang række opgaver som en almindelig tandbørste ikke kan.    De soniske tandbørster renser faktisk tænderne med en hastighed på 30.000 til 40.000 slag i minuttet, hvilket er mere end man kan præstere med en almindelig tandbørste på en måned. De soniske tandbørster er ofte dyre, men kan også fås i prislejet 300-500 kr. Er det ikke luft i budgettet til en god elektrisk tandbørste, kan man overveje at tage et lille forbrugslån. Investeringen kan i længden tjene sig selv hjem mange gange i sparede tandlægeudgifter. Tjek eventuelt hvad, du har af muligheder for at låne på denne tjeneste, som har lån til alle