ARTIKLER

søn, 21 jul 2019

3 klassiske krimier, du skal læse denne sommer

Sponsoreret indhold

Der findes nu ikke noget som en god krimi. I hvert fald ikke, hvis vi spørger danske læsere. Krimier er populære i Danmark, og da sommeren selvsagt er højsæson for udendørslæsning i haven, på terrassen eller på stranden, fortærer vi danskere krimier i stor stil gennem hele sommeren. Udvalget af krimier er da også enormt. Listen her https://da.bookmate.com/books/t-spaending-og-krimi-da/all afslører, at der er masser af krimier at vælge imellem. Og så melder spørgsmålet sig jo… hvilken krimi skal du læse? Vi har derfor fundet 3 klassiske krimier frem fra listen, som vi varmt kan anbefale. Her er tale om nogle af de absolut bedste krimier i verdenshistorien. Krimier, som stadig bliver læst i dag, og som du med garanti ikke vil kunne lægge fra dig, når først du er begyndt på dem.

”Med koldt blod” af Truman Capote

”Med koldt blod” er den sande beretning om mordene på familien Clutter i Kansas den 15. november 1959. Her følger vi hele forløbet omkring mordene og den efterfølgende retssag, og samtidig beskriver Capote morderne og deres motiv i detaljer. En spændende og intens krimi, hvor Truman Capote hele tiden bevæger sig på en knivsæg mellem sandhed og fiktion. 

”Mord i Orientekspressen” af Agatha Christie

Alle krimielskende læsere bør læse mindst én bog af Agatha Christie, og hvilket bedre sted at starte end med ”Mord i Orientekspressen”, der er en af forfatterens største klassikere? I denne krimi følger vi Agatha Christies excentriske mesterdetektiv Hercule Poirot ombord på toget Orientekspressen. Her bliver der snart vendt op og ned på det hele, da en af passagererne myrdes, og Hercule Poirot sætter sig for at løse mysteriet. Et mysterium, der vækker mistanke til flere passagerer ombord på toget.

”Tom Ripleys talent” af Patricia Highsmith

I ”Tom Ripleys talent”, som er første bog i rækken om den unge og – ja, talentfulde – Tom Ripley, sendes Tom Ripley til Italien af en skibsmillionær for at få dennes søn tilbage på rette spor. Tom Ripley takker ja til opgaven, men da han ankommer til Italien, viser det sig snart, at Tom Ripley har sin egen dagsorden, der ligger meget fjernt fra den oprindelige opgave. ”Tom Ripleys talent” er en psykologisk krimi fra 1955, som stadig læses af mange krimifans verden over den dag i dag.