ARTIKLER

ons, 18 maj 2016

5 alternative studiejobs (drop Netto!)

Find et alternativt stutidiejob til at suplere din SU

Ikke alle er heldige at få et studierelevant arbejde, så snart de starter på studiet.

For alle os dødelige, der skal have SU-budgettet til at løbe rundt, kommer vi her med nogle forslag til lidt alternative studiejobs. Det er ikke en kedelig eftermiddag i Netto – men du kan stadig tjene penge på dem alle sammen:

Sælg dine sædceller

Som sæddonor har du mulighed for at tjene 300 kroner per sædprøve. At blive sæddonor kræver en række indledende tests. Du må ikke ryge eller drikke alkohol, ligesom du skal være sund og være i fin fysisk form. Du kan komme ned et par gange om ugen og aflevere en sæddonation. Pengene bliver indbetalt til dig i form af B-indtægt og kommer således hurtigt ind på kontoen!

Vær ansigtet i dildoparties

Er du mere end almindeligt udadvendt (og kvinde)? Så kan du blive ansigtet udadtil for dildoparties. Et dildoparty er når en flok kvinder samles til en hyggelig aften. En dildosælger kommer ud og fremviser (prøver ikke, men fremviser) varesortimentet. Det er en aften i hyggens tegn med sjove produkter, grin og måske også salg. Du bliver aflønnet både med fast timeløn og på provision af alt det, det lykkes dig at sælge i løbet af aftenen. Du kan blive dildopartydronning blandt andet hos danske Lovejoy, der har parties spredt ud over hele landet.

Tag smukke billeder

Hvis du i forvejen er glad for tage gode billeder med dit spejlreflekskamera, så er det her en oplagt mulighed. Stockphotodatabaser over hele verden sælger dine billeder for dig og giver dig et fast cut. Hvis du har flotte billeder af natur, bygninger og mennesker, du har taget, har ophavsret over og derved har ret til at sælge, så har du mulighed for at gøre dette med fx iStockphoto, Shutterstock og Envato. Hvis du ønsker at tjene penge med dine fotografiske evner, skal du væbne dig med tålmodighed. Det tager tid at opbygge en samling af billeder, andre mennesker er villige til at betale penge for. Men det smukke er, at når du først har opbygget databasen, så bliver du bare ved med at sælge dem igen og igen. Du tjener altså penge på det arbejde du lægger i en måned år efter år. Det er så tæt på passiv indtægt, som vi næsten kan komme.

Anmeld og få gratis produkter

For virksomheder er det blevet mere og mere populært at komme ud til deres brugere ved hjælp af bloggere. Bloggeren omtaler produktet mod at få det gratis – eller måske endda få en kontant betaling for det. Du kan blive den blogger, der tjener penge på at anmelde produkter. Dette kræver dog noget fodarbejde til at starte med. Før du kan kapitalisere på en blog, skal du bruge mange ressourcer på at skabe den. Du skal bruge tid på at skrive indlæg, finde en målgruppe, pleje en Facebook-side og meget mere. Men når først arbejdet er lagt, har du som med billeder til Stockphotodatabaser mulighed for at kapitalisere på det igen og igen. Nogle virksomheder skal du selv skrive til for at få produkter til anmeldelser. Andre lægger op til, du nemt kan kontakte dem. Det sidste gælder eksempelvis Whisky.dk, hvor du har mulighed for at få tilsendt en lækker flaske ved at udfylde en formular og fortælle lidt om, hvor mange besøgende din blog har, og hvor lang tid den har eksisteret. Et andet eksempelvis er Bilsektionen. Sebastian, der står bag siden, får i dag mulighed for at køre i Porsche, Maserati og Mercedes i flere dage – undertiden uger – af gangen ganske gratis for at teste og anmelde bilen. Det er da et studiejob, der vil noget!
None

None

Start din egen webshop

Det er svært at finde et bedre tidspunkt end studietiden til at opstarte din egen virksomhed. Du har SU og derved ikke brug for løn, du har masser af energi til at starte, og ofte stiller universiteterne gratis lokaler til rådighed for dig. En webshop er spændende at starte ikke alene fordi du kan tjene en løn, når først shoppen er oppe at køre, men fordi du udvikler en faktisk virksomhed. Hvis du senere ønsker at arbejde med noget andet, har du mulighed for at kapitalisere på din arbejdskraft en gang til ved at sælge shoppen. Du behøver ikke vide noget om det, du sælger. Dennis Drejer sælger garn med Rito.dk og han har aldrig strikket i sit liv ifølge Finans.dk. Det har dog ikke afholdt ham fra at starte en webshop op, der nu sender op imod hundredevis af pakker hver eneste dag fra lageret i Skive! (Artiklen er sponsoreret)