ARTIKLER

tor, 22 jun 2017

5 bands, der er et must på Copenhell

Helvede går løs i dag, og over de næste par dage skal de besøgende på Refshaleøen hamre bajer, lytte til smaddermusik, og sende djævletegn i vejret. Men hvilke bands er must-see på årets metalfestival i København. Her er mine bud.

Anbefalinger af: Musikanmelder Amir Amirian

System Of a Down

Det er ca. 12 år siden det armensk-amerikanske band udgav nyt musik og i den forbindelse besøgte Danmark. Nu svinger de en tur forbi helvede, og de har utvivlsomt været det store trækplaster til årets Copenhell. Personligt får jeg mulighed for at krydse bandet af min bucketliste.  SOAD optrådte tidligere på måneden i Hamborg, hvilket blev mødt med stor begejstring fra anmelderne. Vi håber de kan levere en lige så fantastisk koncert på Refshalen.

Prophets of Rage

Et af de største festivalønsker igennem de seneste 5-10 år har været Rage Against the Machine. På årets Copenhell får man denne mulighed – næsten da. Phophets of Rage består nemlig af RATM, dog uden forsangeren Zach De La Rocha. I stedet vil hans plads blive besat af B-Real fra Cypress Hill samt Chuck D og DJ Lord fra Public Enemy. Jeg glæder mig meget til at se, om de kan bringe den samme vrede og intensitet, som den hidsige Zach kan levere.

None

None

Europe

Det er ikke umiddelbart til at forstå, hvad bandet Europe laver på årets Copenhell. Tro det eller lad vær, så spiller Europe klassisk hardrock. Sidste år bød Copenhell på Scorpions, der regerede i samme tidsperiode, og det var en pisse fed oplevelse. I år skal Europe vise, at de stadig kan blæse folk bagover, og personligt glæder jeg mig til, at “Rock the Night”  og tælle ned med “The Final Countdown”. Det bliver i hvert fald nok  en af de sidste chancer for vi kan gøre dette i Danmark med vores svenske naboer.

None

None

Five Finger Death Punch

Tungt, fængende og groovy. Det er den bedste måde at beskrive 5FDP. De bringer nogle elementer fra pop ind i metalgenren, og gør musikken tilgængelig for selv ikke hardcore metalhoveder. De giver os mulighed for en go’ omgang headbanging og djævletegn i vejret. De er darlings blandt musikelskere og anmeldere, og personligt glæder jeg mig til den fest de bringer når helvedes porte åbner.

None

None

Slayer

De er kendt som en del af The Big Four, der skabte thrash-genren, og har lige siden starten i 1981 bidraget til at skabe helvede på jorden. Sidst jeg så Slayer var i Fængslet i Horsens, hvor Slayer varmede op for Metallica. Jeg kan godt love jer metalfans, at I har noget i vente. Thrash kongerne kommer med tunge hilsner. De spiller hurtigt, aggressivt, og de blæser folk bagover med deres djævelske lyd.

None

None