ARTIKLER

fre, 23 jun 2017

5 bands, der er et must under Roskilde Festivals opvarmningsdage

Anbefalinger af: Musikanmelder Amir Amirian

Det er ikke kun under musikdagene man kan opleve fantastisk musik på Roskilde Festivalen. Ofte er det jo sådan, at opvarmningsdagene bliver brugt til at hegne sig ned, spille øl-bowling og feste i alverdens forskellige camps. Under opvarmningsdagene kan man dog høre en masse fede upcomming nordiske kunstnere. Her er 5 du ikke må gå glip af.

Bogfinkevej

Mandag d. 26 juni kl. 15.00 på Countdown

Det århusianske band Bogfinkevej spiller akustisk melodisk rap, der svinger. Det er groovy og max chillern. Jeg glæder mig til at troppe op med six-pack og sidde i græsset og nyde musikken. Jeg er vild med deres hyldest til de kvindelige hystaderne i form af sangen Iben Hjejle, og deres hjemby i form af sangen Smilets By.

The Kutimangoes

Mandag d. 26 juni kl. 18.30 på Rising

De spiller musik, der er en kombination af Afrobeat, Soul og Jazz, også er de fra Danmark. Ja du læste rigtig, Danmark! Havde jeg ikke læst det på Roskilde Festivalens egen side, så havde jeg ikke troet det. Deres musik er indbegrebet af afrikansk musik når det er bedst. Vil du gerne bevæge dine hofter og høre dejlig verdensmusik, så få røven op af stolen mandag aften og dans med mig foran Rising scenen.

None

None

Norell

Mandag d. 26 juni kl. 21.30 på Countdown

Norell er en elektronisk pop-trio og du har nok allerede nummeret Damage Done. De er dog meget mere end blot et enkelt hit. De er indbegrebet af moderne pop, men ikke på den tarvelige måde. De kommer helt sikkert til at starte en fest, og Roskilde har givet dem et perfekt tidspunkt til, at de kan løfte stemningen til det maksimale.

None

None

Irah

Tirsdag d. 27 juni kl. 18.00 på Countdown

Poptrioen har fået utrolig meget medvind over den seneste tid. Det er bestemt værd at tage hen og opleve dem inden de bliver for store til de små scener og dermed intime oplevelser. De skaber et drømmende univers, og jeg personligt glæder mig til at ligge mig i græsset med øjnene lukket og forsvinde ind i deres univers.

None

None

Mattis

Tirsdag d. 27 juni kl. 18.00 på Countdown

Jeg har kun kunne finde et nummer med Mattis på spotify, der hedder Loverboy. Det er elektronisk soul musik, der er fusioneret med en masse popelementer. På trods af, at jeg kun kan høre det ene nummer, så glæder jeg mig til at høre, om han kan holde niveauet.  Hvis han gør dette, så kan vi glæde os til en på opleveren.

None

None