ARTIKLER

tor, 20 okt 2022

5 gode råd til dig som snart flytter hjemmefra

Foto: unsplash
Annoncørbetalt indhold Der er rigtigt mange ting at forholde sig til når voksenlivet kalder og det er tid til at flytte fra reden. En ny og spændende tid venter forude, men det kan uden tvivl også være lidt skræmmende. Lige pludselig skal du jo stå på egne ben og klare mange ting uden hjælp fra dine forældre. Der findes dog heldigvis masser af gode råd til dig, som skal flytte hjemmefra som kan være enormt brugbare. Læs med her.  

1. Der kommer til at være ting der skal fikses

Det er svært at undgå at der vil være nogle ting som går i stykker på et tidspunkt. Også ved en bolig. Dét betyder dog, at du vil lære noget hver gang på den ene eller anden måde. Hvad enten, at der er nødt til at blive lavet en tv inspektion kloak, et rør eller andet i boligen så vil du lære af dette og, hvem du skal kontakte.  

2. Skab struktur

Rod og kaos kan hurtigt forekomme når man skal flytte, men gør dig selv en tjeneste og forsøg at holde det organiseret. Rod bliver ofte til mere rod og der kommer desværre ikke nogen og rydder op. Det er dit ansvar alene at holde hjemmet pænt.  

3. Lav et budget

Det kan være noget af en omkostning at flytte og pludselig skal der bruges penge på ting, man måske ikke plejer at købe. Rengøringsmidler, toiletpapir og andet er blot hvad der er vente af omkostninger. Du bør kraftigt overveje at lave et budget for måneden så du nemmere kan se, hvad du har af rådighedsbeløb hver måned. Det er desuden sundt at starte voksen-økonomien ud med et overblik og et budget.  

4. Køb genbrug

Skal du fylde en hel lejlighed ud med møbler, så kan det godt tære på økonomien. Hvis du dog derimod vælger at købe genbrug, så er der altså mange penge at spare. Tjek både genbrugsbutikker og online markedspladser for at finde elektronik, møbler, køkkenudstyr, pynt andre boligartikler.   

5. Husk forsikringerne

Det er vigtigt at du har styr på forsikringerne, når du skal flytte hjemmefra. Hvilke forsikringer der passer bedst til dig, kan du snakke med dit nuværende selskab omkring, eller eventuelt spørge dine forældre til råds. Du skal desuden også huske at melde flytning til kommunen, når du flytter hjemmefra til dit nye bosted.