ARTIKLER

tir, 27 jun 2017

5 (små) bands du ikke må glippe på Roskilde Festival

Roskilde Festivalen er perfekt for en musikanmelder til få ny inspiration til anbefalinger Jer, der læser vores stof. Forinden festivalen bruger jeg flere dage på at lytte alle kunstnere igennem, for at vide hvilke koncerter jeg skal deltage i. Jeg har lyttet minimum 3 numre af de i alt 180 artister, der spiller på årets festival. Jeg har fundet 5 mindre artister, som du skal høre.

Anbefalinger af: Musikanmelder Amir Amirian

Warpaint

Onsdag d. 28 juni kl. 18.00 på Arena

None

None

Fire tøser der spiller indie-rock, what’s not to like. Jeg synes de har et fedt univers, og deres musik er svedigt. Jeg glæder mig til at høre dem live for første gang, og håber de spiller nogle af deres svedigste numre, såsom New Song, Whiteout og Billie Holiday.

Rag’N’Bone Man

Onsdag d. 28 juni kl. 23.30 på Avalon

None

None

Jeg hørte denne Rory for første gang i det nye år, og herefter kørte min spotify konto hans musik på loop i flere uger. Jeg tog ind i lille Vega for at anmelde koncerten, men han måtte efter 5 numre give op på grund af, at sygdom havde ødelagt hans stemme. Jeg må dog sige, at hvis han synger så godt med en dårlig stemme, så glæder jeg mig til at høre ham med en frisk stemme.

Afenginn

Fredag d. 30 juni kl. 18.15 på Pavillion

None

None

Kan du lide at feste, og kan du lide musik med go’ gang i den, så er Afenginn bandet for dig. Det er et dansk band, der spiller balkan musik, som byder op til dans. Der er fart over feltet, og det er bestemt en fest man ikke må gå glip af. Kan du lide et band som Gogol Bodello, så ses vi foran Pavillion fredag aften.

La Mambanegra

Fredag d. 30 juni kl. 21.0 på Avalon

None

None

Lyder groovy hip-hop salsa som noget du ville kunne lide? Da jeg lyttede til det, så kunne mine hofte ikke stå stille. Det colombianske band kommer til at byde op til dans fredag aften, og det kommer ikke til at gå stille for sig. I 2014 spillede Manu Chau op på Orange Scene, og det blev en af de bedste koncerter det år. Jeg kunne forestille mig det samme ske i år med La Mambanegra

Kellermensch

Lørdag d. 1 juli kl. 16.00 på Arena

None

None

I 2012 åbnede de Orange Scene, og siden da har Kellermensch ikke stoppet med at begejstre musikelskere. I år på spot festival var alle anmeldere enige om, at bandet leverede den bedste performance, og bandet har generelt ry for at give den alt hvad de har. Jeg har set dem af flere omgang, og anmeldte deres nyeste album for nyligt. Albummet høstede 6 stjerner.