ARTIKLER

tir, 27 jun 2017

5 STORE bands du ikke må glippe på Roskilde Festival

Future Islands spiller torsdag kl. 16.00 på Arena.

Jeg synes årets Roskilde bugner af fantastiske artister. Faktisk i en sådan grad, at jeg bliver nødt til at fravælge en masse jeg gerne vil se. Jeg kommer til at gå fra den ene koncert til den anden uden pause.  Jeg har prøvet at koge det ned til fem artister du simpelthen ikke må gå glip af.

Anbefalet af: Amir Amirian, musikanmelder

Future Island

Torsdag d. 29 juni kl. 16.00 på Arena

Jeg er vild med forsangeren Samuel Herring. Han leverer en af de mest intense oplevelser på scenen. Han vrider sin krop og danser på scenen, som om han var høj på stoffer. Det er dog tydeligt at dette ikke er sagen, når musikken stopper. Han er nærværende og en fantastisk performer. Musikken er noget af det bedste indie-musik, og deres plade Singles, er et af de bedste indie-plader jeg nogensinde har hørt. Jeg har haft æren af at høre dem flere gange, og det er et must at se dem.

Royal Blood

Torsdag d. 29 juni kl. 19.00 på Orange

None

None

En basist og en trommeslager udgør Royal Blood. Jeg så dem på Rock Werchter, hvor de spillede to koncerter, som var helt vilde. De erstattede Foo Fighters, og selvom jeg så dem to gange på 3 dage, så var anden koncert stadig pisse fed. De leverer en fantastisk energi og de kan bestemt udfylde Orange Scene selvom de kun er to personer.

Foo Fighters

Fredag d. 30 juni kl. 22.00 på Orange

None

None

Dave Grohl er blandt masserne udnævnt til verdens flinkeste rockstjerne, men i min optik er han også en af de største. Han har været trommeslager i Nirvana, Queens of the Stoneage, Them Crooked Vultures, og er forsanger for Foo Fighters. Jeg har længe gerne ville opleve dem, og troede jeg fik chancen for to år siden på Rock Werchter i Belgien. Desværre fik han brækket skinnebenet, og måtte aflyse touren. På fredag går min drøm i opfyldelse.

The Avalanches

Fredag d. 30 juni kl. 23.59 på Apollo

None

None

De franske sample konger havde ikke udgivet noget i 16 år, hvorefter de ude af det blå sidste år udgav en ny plade. Det bliver en kæmpe fest foran Apollo, og jeg glæder mig som et lille barn til at høre sange såsom Frankie Sinatra og Since I Left You. Det er mig en gåde, hvorfor de er blevet booket til Apollo, som er en alt for lille scene for dem. Jeg er dog lykkelig for at de spiller i det åbne, således at der er plads til mange mennesker under forhåbentlig skyfri himmel.

Arcade Fire

Lørdag d. 1 juli kl. 22.00 på Orange

None

None

Bandet består af 6 super talentfulde musikere, og da jeg så dem tilbage i 2011 kan jeg huske jeg forlod koncerten utrolig jaloux over deres evner til at beherske så mange forskellige instrumenter til perfektion. De har stået bag nogle af de bedste plader igennem de sidste 10 år, heriblandt Neon Bible og The Suburbs. Vil du gerne have en musikalsk oplevelse, som du kommer til at huske de næste mange år, så ved du hvad du skal gøre.