ARTIKLER

man, 05 dec 2022

Aktuelle danske film

Foto: Shutterstock
Danske instruktører og skuespillere præsenterede i september 2022 filmprogrammet over danske film over den næste periode og de fleste af disse er således allerede i biografen. Dansk filmindustri har længe kunne trække et publikum i biograferne, men det er stadig Olsen Banden der ligger på de tre topplaceringer, når det handler om at trække det danskerne i biografen. Olsen-banden ser rødt trak i 1976, 1.201.293 danskere i biografen, mens Klovn: The Movie i 2010 trak 838.881 biografgængere i de mørke sale. Markedet har også ændret sig meget siden Olsen Bandens storhedstid, og biograferne konkurrerer tæt med de mange streamingtjenester, der har filmudgivelser direkte på platformen.
None

None

Foto: Pixabay Lad os tage et kig på de aktuelle udgivelser.

Lykkelige Omstændigheder

Filmen havde premiere den 6. oktober og handler som navnet måske antyder, om en kvinde, der bliver gravid. To søstre med meget forskellige hverdage og meget forskellige økonomier får en frisk ide, da den mindre bemidlede af søstrene, Karoline, bliver gravid ved et uheld. Da den mere velstående søster, Kathrine, gerne vil have et barn, vælger de at lave en aftale om, at Karoline får løst sine økonomiske problemer, mod at Katrine får et barn.   Intet går dog som de to søstre forventer.

Mugge & hans mærkelige hjerne

Morgenthaler står bag denne animationsfilm om drengen Mugge. Filmen havde premiere den 13. oktober og er den anden film i serien om Mugge og kommer der en tredje er vi tæt på, at Mugge får sin egen en casino online tema spillemaskine. Efter sommerferien skal eleverne på Mugges skole testes. Mugge og hans mærkelige hjerne får dog computeren til at eksplodere på grund af hans svar. Hele skolen går i panik, så Mugge starter sin helt egen hjemmeskole i baghaven.

Holy Spider

Filmen der havde premiere den 13. oktober handler om en journalist i den iranske by Mashhad, som efterforsker en seriemorder, der dræber prostituerede. Den hellige edderkop påstår at rense byen for synd. Filmen har fået gode anmeldelser og er en anderledes film på det danske filmmarked.

Fædre og Mødre

Filmen havde premiere den 3. november og har Paprika Steen i instruktørstolen. Den handler om et ægtepar, der kæmper en brav kamp for en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Nu skal de bevise præcis hvor langt de er villige til at gå for datteren.
None

None

Foto: Pixabay

Julemandens datter 3 - Den magiske tidsmaskine

Julemandens datter 3 er som navnet naturligvis antyder, den tredje film i rækken om Lucia og hendes forældre Claudia og Julius. Lucia har travlt på julemandsskolen, da hendes rektor kommer oplever noget traumatisk og Lucia må hjælpe ham ved at rejse tilbage i tiden. Filmserien har været populær hos det yngre publikum og denne gang har filmen også fået gode anmeldelser.

Ønskebarn

Den 8.december får filmen Ønskebarn premiere. Filmen handler om Hannah, der som fertilitetslæge på en privatklinik selv kæmper en hård kamp med hendes egne fertilitetsproblemer. Da Hannah møder Gry, en kvinde midt i 40'erne, der stadig har gode muligheder for at blive gravid, bliver hun ramt at en jalousi hun langsomt har opbygget gennem sin daglige gang blandt gravide. Hendes moralske kompas kommer på en stor prøvelse og det får stor betydning for Hannah. Dansk film viser med de mange aktuelle udgivelser, at der stadig er gode danske historier at fortælle.