ARTIKLER

ons, 28 sep 2022

Alle fortjener en god nats søvn

Annoncørbetalt indhold En god nats søvn ligger bunden for en dag i balance. Der er lavet flere studier, som viser hvor stor indflydelse, vores søvn har på vores dagligdag. Søvn er faktisk lige så vigtigt i regnskabet, som ens træning og madvaner.

Derfor er det vigtigt at sove ordentligt

Der er mange fordele ved at prioritere sin søvn. Din krop er på arbejde hele dagen, så det er, når du sover, at den har tid til at restituere og genopbygge alle de små celler, som gerne skal kunne bruges igen dagen efter og mange flere dage efter det. Kroppen regulerer forskellige hormoner i løbet af natten, som blandt andet sørger for, at du både bliver mindre stresset og ikke kommer til at spise overflødige kalorier. Din søvn har også en positiv effekt på din hjerne, da du oplagrer viden ved hjælp af dine drømme. Derudover kan du både tænke mere kreativt og bliver mere skarp til at løse diverse konflikter, når din hjerne er veludhvilet. Den opererer simpelthen mest hensigtsmæssigt under disse forudsætninger - og dette gælder både når der opstår problematikker på arbejdet, samt med kæresten, børnene og vennerne. Man bliver sidst men ikke mindst også bare i bedre humør og udstråler mere livsglæde, når man har fået en ordenlig nattesøvn. Man har mere overskud til at starte dagen med ja-hatten på, og sandsynligheden for, at den bliver på er stor, hvilket kun er godt, både for en selv og dem man møder i løbet af sin dag.

En seng til dig og en seng til mig

For at give sig selv de bedste forudsætninger, når man skal sove, kan man gøre mange ting. Man kan sørge for, at der er mørkt og stille, ved eksempelvis at købe mørklægningsgardiner og sove med ørepropper. Først og fremmest er det dog essentielt, at sengen man ligger i er så komfortabel som mulig. Det kan hurtigt blive dyrt at købe sådan et stort møbel, så kom godt i gang og find nogle gode tilbud på senge her. Der er ikke et ensartet facit for hvilken type seng, der giver de bedste sovemuligheder. Dette kommer helt an på hver enkelt person. Nogle kan bedst lide stabilitet og vil derfor vælge en seng med en fast madras af noget relativt hårdt materiale, mens andre bryder sig mere om at kunne synke langt ned i de bløde lagener. Vi er alle forskellige, men det er der heldigvis også senge til.