ARTIKLER

man, 09 apr 2018

Blenderkande, kødhakker og foodprocessor til Kenwood

Foodprocessor KAH647PL. Pris: 1.299.- kr.

For nyligt prøvede jeg Kenwoods Chef Titanium XL KVL8300S og konstaterede, at det var en af de bedste køkkenmaskiner jeg havde prøvet til dato. Jeg var meget imponeret over dens styrke og dens volumen. Til maskinen kan man købe utrolig meget tilbehør, og mere end de fleste nogensinde vil få brug for. Det er fedt, da der er til en hver smag. Selv har jeg fået deres blenderkande, kødhakker og foodprocessor hjem.

None

None

Glasblender KAH358GL, Pris: 899.- kr.

(fundet til 506 kr. på pricerunner.dk)

En blender er uvurderlig i et hjem, og det er ikke altid en stavblender kan klare det som blenderen skal kunne klare. Selv har jeg både en stavblender, blenderkande og en pro-blender. Denne blenderkande kan klare 99% af alle blender opgaver du har i et almindelig køkken. Endvidere er den thermo resistent, hvorfor den både kan klare varme og kolde væsker, og du kan skifte mellem temperature uden at frygte at glasset sprænger.

Funktionalitet

Blenderen fungerer utrolig godt. Den er meget alsidig, og kan klare de fleste opgaver. Jeg satte den på en prøve ved at blende mig en gazpacho suppe, hvilket er en kold grønsagssuppe bestående af bl.a. tomater, peberfrugt og agurk. En blender kan oftest have svært ved at skære tomatens og peberfrugtens skin fint, men dette var ikke noget problem her. Det er dog rigtig godt, at der medfølger en rørepind. Denne gjorde jeg flittig brug af, da jeg skulle lave min Gazpacho, da den hjælper med at få blenderen i omdrejning, og at der ikke sidder noget fast. Endvidere fik jeg blendet nogle varme supper, hvilket den klarede til UG. En blender skal dog kunne lave en milkshake, og jeg prøvede derfor at lave mig en på espresso-is og banan. Det blev til en glat og blød konsistens, og den smagte himmelsk. Bemærk, at kanden kan indeholde 1,2 L varmvæske og 1,6 L kold. Det er rigeligt til husbehov. Det er ekstremt nemt at gøre kanden ren. Du kan skrue kniven fra i bunden, og kanden kan komme i opvaskemaskine, men kniven skal rengøres i hånden, da den ellers bliver sløv.
None

None

 

Design

Kanden har et pænt design og fremstår som værende af god kvalitet, men ellers ligner den en blenderkande – altså intet nyt under solen. Kenwood har dog kælet for nogle detaljer på kanden. De har f.eks. sat måleenheder på kanden, således at man nemt kan måle væsker op. Endvidere har de gjort den nemt at skille ad for at optimere rengøringen, og låget sidder tætsluttet, men samtidig er det nemt at få af.  

Kødhakker KAX950ME. Pris: 899.- kr.

(fundet til 505 kr. på pricerunner.dk)

En kødhakker kan være lækker i rigtig mange henseende. Du kan ofte hakke kød til billigere penge end i butikkerne ved at hakke de billigere udskæringer, såsom bov, tykkam, okseklump, småkød m.v. Derudover kan du hakke lidt mere ”eksotiske” kød, såsom vildt - jeg kunne godt tænke mig at få fat på elg og hakke det. Det smager nemlig sindssygt godt. Derudover er det perfekt til andre typer kød såsom fjerkræ og fisk, f.eks. til en god fiskefrikadelle. Du kan også hakke særlige typer kød til bestemte retter, som f.eks. inderlår til tatar, der kræver et meget magert stykke kød, eller lave egne kødblandinger til pølser osv. Faktisk har hakkeren udstyr til, at man kan lave pølser og kebbe.  

Funktionalitet

Hakkeren er ekstrem intuitiv at bruge, men husk nu at samle den korrekt – særligt skal du huske at vende kniven udad. Hvis du ikke gør det, så stopper den til rigtig hurtigt. Til hakkeren medfølger der 3 forskellige hakkeskiver - fin (3mm), medium (4,5mm) og grov (8mm). Jeg har primært brugt den medium skive, da det er den størrelse hakkekød, der er mest almindelig. Endvidere er der en pind med til at stoppe kødet i hullet. Jeg har f.eks. hakket tykkam, hvilket gav ret fint resultat. Jeg har hakket flere kilo kød på hakkeren og det går ganske nemt for sig. Det er en god ide, at skære dit kød i mindre tern, da det hjælper den godt på vej. Hakkeren kunne dog godt bruge en omgang slibning, da den indimellem kæmper lidt - særligt hvis der sidder nogle sener m.v. Dette kan gøres hos f.eks. H.W. Larsen til en fornuftig pris. Det er endvidere nemt at gøre den ren, men dette skal gøres i hånden. Ingen af delene tåler maskine opvask. Jeg lægger den i blød i lidt sæbevand også giver jeg den en lille tur med opvaskebørsten – og wupti.  

Design

Udformningen af hakkeren er rigtig pæn. Jeg er særlig vild med, at skålen, hvor du opbevarer kødet inden det ryger en tur igennem er tilpas stor til, at der nemt kan ligge et kilo kød der. Endvidere har skålet et låg, således dit udstyre kan ligge samlet inde i skabet.
None

None

Foodprocessor KAH647PL. Pris: 1.299.- kr.

(fundet til 768 kr. på pricerunner.dk)

En foodprocessor er et virkelig godt multiredskab i et køkken. Den kan bruges til utalige opgaver, såsom at hakke en fars sammen, lave hummus, falafel, salsa, m.v. Endvidere er den perfekt til at hakke grønsager og ost.
None

None

 

Funktionalitet

En af de første ting jeg fik lavet på den var en hummus. Jeg lavede en standard hummus, hvor jeg tilføjede røget paprika, hvormed den fik en BBQ smag. Det er sygt lækkert til en omgang grønsagsstænger. Derudover biksede jeg en frikadellefars sammen på foodprocessoren, hvilket fungerede virkelig godt. Jeg fik blendet mit løg først, og derefter tilsatte jeg resten. Virkede upåklageligt. Til denne foodprocessor medfølger der en del tilbehør. Den har nemlig 6 forskellige skæreplader: ekstra fin riveplade, fin riveplade, grov riveplade, plade til tynde skiver, plade til tykke skiver og en julienneplade. Jeg har primært brugt rivepladerne, herunder til at rive gulerødder til mine gulerodsboller, hvor dejen bliver æltet på køkkenmaskinen. Endvidere har jeg revet ost til pizza, og har også brugt julienne jernet til grønsager, som kan komme på pizza. Pladerne til skiver fungerer også rigtig fint, og her har jeg bl.a. lavet agurkeskiver til syltet agurker. Bemærk dog, at tykkelsen er forudbestemt og kan ikke reguleres. Den kan således ikke erstatte et mandolinjern. Foodprocessoren er nem at rengøre og det meste af det kan komme i opvaskemaskinen. Bemærk dog, at bunden ikke må sænkes i vand og dermed heller ikke må komme i opvaskemaskinen. Jeg ville også fraråde at sætte kniven og pladerne i opvaskemaskinen.
None

None

 

Design

Foodprocessoren er rigtig pænt udformet, men heller intet nyt under solen her. Hullet hvor grønsagen eller osten m.v. skal igennem kan indimellem være for småt, hvorfor man skal skære sin madvare ud i en mindre bid, der kan komme igennem. Hullet er i 2 størrelser afhængig af hvad man vil have igennem. Jeg synes den er lækker lavet, og det føles som om det er god kvalitet.