ARTIKLER

ons, 18 maj 2022

Bliv fitnessinstruktør

Foto: Unsplash
Dette indhold er sponsoreret. Der findes en lang række forskellige uddannelser, og de spænder lige fra fitnessinstruktør til flytekniker. Uddannelser er forskellige i længden, og stiller også meget forskellige krav til både de praktiske og teoretiske færdigheder. Derfor kan det være en udfordring at vide, hvad man gerne vil uddanne sig til i livet. Der findes jo så mange forskellige muligheder at vælge mellem. Læs derfor med her i artiklen for at lære mere om en uddannelse fitnessinstruktør.

Hvilke opgaver har en fitnessinstruktør?

Når man er en fitnessinstruktør, så har man til opgave at hjælpe folk med at nå deres mål inden for sundhed, styrke, vægttab eller en kombination af disse. Det grundlæggende arbejde som en fitnessinstruktør er at udarbejde træningsprogrammer til den enkelte. Man hjælper også folk med at komme i mål med deres ønsker på en sjov, sikker og effektiv måde. Man vil derfor også oftest som fitnessinstruktør arbejde i et fitnesscenter. På uddannelsen lærer man, hvordan kroppen er blevet bygget op. Man vil gennem arbejdet komme til at tale med mange forskellige målgrupper og lære om deres ønsker og behov. Deraf vil man så efterfølgende sammensætte et træningsforløb, som er tilpasset den enkelte kundes mål, som denne så kan opnå gennem fysisk træning og rådgivning. Derudover vejleder man kunden i, hvordan de forskellige maskiner og vægte skal benyttes i fitnesscenteret.

Hvilke adgangskrav er der til uddannelsen?

Hvis man gerne vil starte på uddannelsen som fitnessinstruktør, så behøver man ingen forudgående uddannelse eller viden for at kunne deltage i den fælles klasseundervisning. En fitnessinstruktør uddannelse bliver undervist på samme niveau som en kort videregående uddannelse. Derudover er der kun nogle få adgangskrav, hvis man gerne vil begynde på fitnessinstruktør uddannelsen. Et af adgangskravene er, at man ved uddannelsesstart er blevet 18 år. Derudover så vil hele undervisningen være på dansk, så derfor vil det være en forudsætning, at man både kan forstå og tale dansk. Tredje og sidste adgangskrav, er at man skal have en smule erfaring med computerarbejde.

Hvordan er undervisningen?

Man kan både følge undervisningen som fitnessinstruktør som fysisk klasseundervisning eller som fjernstudie, når det passer ind i ens hverdag. Når man deltager i klasseundervisningen på uddannelsen, så vil man modtage undervisning i både teori og praksis sammen med de andre deltagere på kursusstedet. Vælger man derimod at tage uddannelsen som fjernstudie, så kræves der, at man har adgang til internettet enten via telefon, tablet eller PC. Der vil med fjernstudie ikke være skemalagt undervisning, og man kan derfor tage uddannelsen i ens eget tempo, når man vil, og hvor man vil.