ARTIKLER

tor, 04 maj 2017

Britisk komediedrama er sporadisk sjov

Their Finest Hour har premiere den 4. maj.

None

None

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Lone Scherfig har haft succes med film som Italiensk for begyndere, Wilbur begår selvmord og An Education. Hun er en af de danske instruktører, som ikke bare laver film i Danmark, men også har en god karriere med britiske film. Their Finest Hour er hendes fjerde britiske produktion.

Their Finest Hour foregår i starten af 1940'erne, hvor London er under massive bombardementer fra tyskerne. I filmen bliver den unge, uerfarne manuskriptforfatter Catrin Cole hyret af regeringen til at skrive et manuskript til en film. Catrin bliver sat sammen med en anden ung forfatter Buckley, og sammen skal de to skabe et manuskript, der er patriotisk og kan give håb til folket.

De finder en historie om to tvillingesøstre, der har reddet en række sårede soldater fra slaget ved Dunkirk i en lille fiskerbåd og derefter sejlet soldater til England. Catrin opsøger de to tvillinger, og Buckley og Catrin vælger derefter at bruge historien.

Desværre viser det sig, at historien ikke helt er patriotisk nok og ikke er stærk nok til at fange befolkningen. De vælger derfor at omskrive den, så den kan røre befolkningen og give dem håb. Imens filmholdet går i gang med optagelserne, skal de kæmpe mod bombardementer, indgreb fra regeringen, personlige tragedier og krigens rædsler.

Their Finest Hour har et godt britisk cast. Catrin Cole spilles af Gemma Arterton,  Buckley spilles af Sam Claflin, mens Bill Nighy har rollen som den ældre, lidt selvoptagede skuespiller. Arterton og Claflin levere fine præstationer som de to unge forfattere. Desværre bliver man kun få gange for alvor medrevet og rørt af deres skuespil. Bill Nighy er fremragende og spiller den sædvanlige Bill Nighy-rolle. Han er bare lidt mere nedtonet i denne film, og det er også ham, der leverer de fleste jokes og har de bedste scener. Udover disse tre skuespillere er castet besat af troværdige og charmerende biroller, og der er ikke nogen, der falder helt igennem.

Filmen vil gerne være rørende, sjov og medrivende. Men den er desværre kun få gange rigtigt rørende, mens det andre gange virker som om, den prøver at tvinge følelser frem. Det bliver anstrengt, og man ender derfor med at blive lidt irriteret.

Ligesom mange andre film i denne genre er lyd og billedsiden meget neutral og gør ikke store indtryk. Filmen er optaget på fine locations og viser et flot tidsbillede, men der bliver ikke leget med de forskellige visuelle sider, og der bliver ikke afprøvet noget nyt.

Their Finest Hour er et charmerende britisk komediedrama, som man har set virkeligt mange gange før. Der er ikke nogle uforudsete hændelser, så filmen bliver lidt kedelig. Hvis du kan lide denne form for komediedrama, vil du sikkert elskeTheir Finest Hour , men du skal være forberedt på, at filmen ikke kommer med noget nyt og revolutionerende.