ARTIKLER

man, 14 aug 2017

Britiske Anne-Maries charmerer sig ind på Bøgeskoven

 27-årige Anne-Marie har været aktiv i musikkens verden siden 2013, men efter storhittet ”Rockabye”, som hun lavede i samarbejde med Clean Bandit og Sean Paul, er hun for alvor på vej mod en lovende karriere. Vi havde en lille snak med hende om hendes liv.

Tekst: Julie Schuster Lapp og Helena Krogh Jensen

Foto: Julie Schuster Lapp

Det er anden gang, at Anne-Marie gæster Danmark, efter hun i april var en del af Ed Sheerans koncert i Jyske Bank Boxen. » Jeg kan virkelig godt lide at være i Danmark, så jeg var spændt på at komme igen. Og så dufter her bare så godt, « smiler hun. Fredag morgen rejste Anne-Marie fra Sverige, fredag aften bød hun op til fest i form af koncert på Smukfest i Danmark og lørdag morgen gik turen videre mod Bruxelles. Alligevel er hun enormt tilstedeværende og udbryder taknemmeligt tak efter hver eneste sang.  

»Hvordan er jeg i live?«

Selvom Anne-Marie rejser meget, så nyder hun det travle liv. »Det er virkelig sjovt at spille i forskellige lande, og opleve deres måde at være til koncert på, « siger hun, og fortæller at hun har planer om at bevæge sig rundt på festivalen efter koncerten. » Jeg nyder nemlig at lytte til musik fra det land, jeg besøger.« I starten var det hårdt at rejse rundt, og omvæltningen var stor. Hun skulle huske at spise ordentligt, få nok søvn samt passe på stemmen og få det hele til at hænge sammen. »Nogle gange sad jeg bare og tænkte ”Hvordan er jeg dog i live”,« griner hun. I dag er hun dog vandt til jetsetlivet og føler sig tilpas, når hun rejser.
None

None

Fra detektivdrømme til sangskriver

Anne-Marie elsker, det hun laver. Dog hun ikke altid vist, at det var sanger og sangskriver, der skulle være hendes jobbeskrivelse. »Da jeg var lille drømte jeg om at være privat detektiv,« griner hun. Senere handlede det om karate, hvilket hun begyndte at undervise i. Men, hun sang altid, uanset hvad hun ellers lavede, og efter college fandt hun ud af, at der kunne være en karriere i musikken. Hun startede med at skrive sine egne tekster, hvilket hun sidenhen har holdt fast i. Det betyder nemlig meget for hende, at hun føler noget for de sange, hun performer. Det nummer, som Anne-Marie er blevet mest kendt på, er dog nummeret ”Rockabye”, som hun som sagt synger med Clean Bandit og Sean Paul. »Det er fedt at lave noget med andre kunstnere. At se forskellige musikgenre blande sig og fungere,« siger hun. Derfor er hun også meget åben over for mere samarbejde i musikken.  

Fremtidsdrømme

Hele sommeren handler om festival, men i den nærmeste fremtid er både offentliggørelse af en single, af en tour og et kommende album at finde. »Jeg elsker at være på festivaler. Folk kommer forbi, uden at vide hvad jeg spiller, og ender med at danse med,« smiler hun og fortæller at hun også elsker at afholde koncerter. »Til koncerter kommer folk udelukkende for min musik, og har simpelthen sat en aften af for min skyld. Det er fedt.« Til koncerten i Bøgeskoven var stemningen høj, og vi er sikre på, at Anne-Marie får en stor karriere. Sange som ”Alarm”, ”Ciao Adios” og selvfølgelig ”Rockabye” sidder fast i hovedet, og vi er ikke i tvivl når vi giver søde Anne-Marie seks ud af seks T’er!