ARTIKLER

man, 26 jun 2017

Copenhell: TJECK møder helvedsgængere

På Copenhells mest regnfulde dag, gik TJECKs udsendte på jagt efter glade festivalgæster for at høre, hvad der gør Copenhell helt særlig! Her mødte jeg en bred diversitet af typer, alt lige fra inkarnerede metalgængere til unge piger, som på trods af, at de ikke kan lide metal er på festivallen for andet år i træk. Jeg har spurgt dem hvorfor.

Af: Amir Amirian & Anne Kristine Rasmussen

Astrid, 16 år, Aarhus

2. år på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Det er så fedt at være her, og stemningen er meget anderledes og bedre, end når jeg har været til popfestivaller. Jeg har fået et frivilligt arbejde her, så det er en fed måde at opleve festivallen på. Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? Jeg har faktisk aldrig været på en festival..

Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det?

Der behøvede ikke at være et instrument, før at jeg ville løbe ind i en Mosh pit. Jeg elsker Mosh pits, og ville hundrede procent selv være den der stod i midten af det hele.

Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Helt sikkert Spice Girls.

Kitt, 19 år, Aarhus

2. år på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Diversiteten af typen af mennesker. Jeg kan ikke så godt lide rock musik, så jeg er her primært fordi det er så hyggeligt.

Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? Når jeg har været for fuld og tisset i græsset. Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det?

Rihanna. Helt klart!

Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Spice Girls.

Kevin, 25 år, Næstved

3. på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Her er folk venner. Det er den måde man omgås mennesker som man ikke kender. Fælles for os alle er, at vi kan lide heavy metal og det dystre miljø omkring det. Jeg har aldrig oplevet en dårlig stemning blandt folk, og der er ingen der kommer op at slås. Det er ren kærlighed! Og musikken er helt fantastisk!

Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? Jeg var sammen med en kammerat her på festivallen for et par år siden. Vi skulle ud at mødes med hans kæreste. Men på vej i bilen blev vi så fulde, at vi endte med at falde i søvn i bilen. Da vi endeligt fandt hende, havde hun været meget nervøs. Vi gik direkte ind i teltet og sov. Det var dårlig stil. Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det? Trommeslageren fra System of a Down. Han er fantastisk! Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Klart Nickelback. Jeg forstår virkelig ikke det hate der er mod dem. De er ren nostalgiske og minder om yngre dage.  

Line, 26 år, København

2. år på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Festivalen tiltrækker nogle rigtigt gode navne, stemningen er fantastisk. Folk er ens og alle er venner.

Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? Jeg har ikke været på så mange festivaller. Jeg vil dog mene, at jeg mange gange har badet i søer, og følt at jeg blev ren. Men hvor jeg har været meget beskidt og smurt ind i mudder.. Men altså… Det er ikke pinligt, vel?

Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det? Trommeslageren fra System of a Down. Jeg ville hente hans trommestik med det samme.

Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Klart Nickleback.

Matt, 25 år, Los Angeles

(skriver PhD i København)

1. år på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Det var System of a Down. Koncerten var fantastisk og showet var smukt. Det var det smukkeste show jeg nogensinde har oplevet.

Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? Min pinligste oplevelse var på en festival kaldt ’firefly’ i USA. Det var første gang, at jeg spiste svampe. Jeg kunne ikke styre mig selv, og græd helt ukontrolleret. Det var pinligt at opføre sig sådan, særligt overfor piger jeg aldrig havde mødt før. Der kom et af de bands der spillede forbi, og de var ret kendte for at lave meget følsomt musik. Jeg hev fat i dem og græd ustyrligt meget. Jeg var en anelse flov dagen efter. Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det? Europe. Helt klart!

Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Dido.

Frederik, 29 år, København

3. år på Copenhell

Hvad er det ved Copenhell der tiltrækker dig? Energien. Folk er så søde her. Det er meget anderledes her, end fx på Roskilde, hvor jeg oplever, at man ikke kan gå til en koncert uden alle skal stå og filme og sende snaps med deres telefoner. Det gør folk ikke her, hvilket skaber en særlig intimitet.

Hvad er din mest pinlige oplevelse på en festival? …. (meget, meget lang pause). Jeg har ikke lyst til at sige det.

Hvis en kunstner smed et instrument ud i en mosh pit - hvem skulle det så være, for at du ville hente det? Bestemt Rammstein. Så skulle det være mikrofonen, som er formet som en slagterkniv. Den hentede jeg gerne.

Hvis du kun måtte lytte til et band resten af dit liv, skulle det så være Spice Girls eller Nickelback? Kan jeg vælge at begå selvmord?