ARTIKLER

man, 28 feb 2022

De største X Factor succeshistorier

Foto: Shutterstock
Hvem har haft den største succes i X Factor? Nedenfor varmer vi op til live shows i årets udgave af talentkonkurrencen og vi kigger også på de bands og kunstnere, som har taget flest personer med storm.

Hvem vinder X Factor i år?

I år er der en ny struktur for X Factor Danmark. De tre dommere Kwamie Liv, Thomas Blachman og Martin Jensen har en deltager fra hver kategori, når live shows starter. Den 25. februar skal deltagerne optræde live for hele Danmark, når der sendes live fra TV2s studier kl. 20.00. I det første show er temaet ”signatursang” og det betyder at dommerne har frit valg på alle hylder. Finalen løber af stablen den 8. april og inden længe vil X Factor odds hjælpe med at få en ide af hvem der potentielt kan vinde showet og blive en del af kampen om de største succeshistorier indtil dags dato. Indtil da kigger vi på de succeser, som vi allerede kender til.

Ingen slår One direction

Efter at de gik hver til sidst er der måske ikke så mange som tænker på One Direction, men de er nok den største succeshistorie fra det britiske X Factor. Gruppen har en værdi på over 150 millioner dollars. Selvom at de gik hver til sit, vil de nok forenes en dag ligesom at det er sket med andre grupper som Spice Girls, Take That, Backstreet Boys og vi kunne blive ved.

Little Mix brød bylten

Det lod til at der var en forbandelse for pigegrupper i X Factor. I 2011 vandt Little Mix som den første pigegruppe nogensinde til at vinde showet. De har en imponerende værdi på 32 millioner dollars. Det er ikke længe siden at Jesy Nelson forlod gruppen og kort tid efter annoncerede Perrie, Leigh-Anne og Jade at de holder en pause for at fokusere på soloprojekter.

JLS fangede alle pigernes hjerter

Det lader til at bands har haft den største succes i X Factor. Den tredjestørste succeshistorie er JLS, som tabte finalen til Alexandra Burke i 2008. Alligevel gik boybandet over i historien til at blive til nogle af de mest populære kunstnere fra showet. Eftersigende har de en værdi på 24 millioner dollars.

Reece Mastin opnåede succes Down Under

Der er også X Factor i Australien. Her kom den største succes i 2011 da Reece Mastin vandt. Mere end ti år senere er Mastin stadigvæk populær. Han har omkring 85.000 følgere på Instagram, og laver stadigvæk musik den dag i dag. Faktisk lyttes der til hans musik i mere end 150 forskellige lande, og du kan også opleve ham live i Australien.

Hvor er Basim i dag?

En af de største succeshistorier fra X Factor er Basim. Den unge stjerne vandt ikke showet, men er en af de personer, som de fleste husker fra X Factor Danmark. Basim deltog da han var 15 år gammel og nåede hele vejen til kvartfinalen.   Senere repræsenterede han Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix med Cliche Love Song. Basim laver stadigvæk musik den dag i dag og han stod blandt andet for introsangen til Paradise Hotel sidste år.