ARTIKLER

ons, 25 okt 2023

Deni drømte om studieophold i udlandet - I dag lever han af at hjælpe andre afsted

Deni Isic havde altid drømt om at tage et semester i udlandet, men fandt det svært at navigere i de mange muligheder og bureaukratiske processer. I dag driver han Uniclub, der hjælper andre studerende med at finde deres drømmeuniversitet med meritoverførende fag i udlandet.

"Uniclub er den guide til et freemover-udlandsophold, som jeg selv havde ønsket eksisterede, da jeg planlagde mit udlandssemester." - Deni

Startskuddet til Uniclub

 "Jeg vidste, at et studieophold i udlandet kunne åbne døre og give mig en unik oplevelse, men der fandtes ikke en specifik trin-for-trin guide" siger Deni Isic, der i dag er stifter af Uniclub.  Efter at have kæmpet sig igennem en labyrint af muligheder, regler og papirarbejde, besluttede Deni Isic at gøre noget ved det. Han satte sig ind i alle regler omkring merit, ansøgning og finansiering igennem de generøse tilskud og legater der er tilgængelige for danske studerende. Den viden brugte han til at hjælpe sig selv og andre fra studiet afsted med, hvoraf én af studiekammeraterne knyttede en kommentar som blev startskuddet på Uniclub.

"Det var du faktisk ret god til at hjælpe med, du burde arbejde med det her." - Lød det fra studiekammeraten

Idéen opstod lige inden Deni i 2018 dragede til Californien som 21-årig, som led i sit 5. semester af bacheloren. Siden da, er det blevet til en håndfuld udlandsophold rundt omkring i verden på bacheloren og kandidaten, i form af studieophold, praktikophold, sommerskole og Erasmus-udveksling. Erfaringerne derfra, har gjort det afsindigt nemt for Deni at sætte sig ind i studerendes tanker og overvejelser inden de skal afsted.

Det var dog først i Marts 2020, da coronaen lukkede landet ned, at Uniclub blev stiftet som virksomhed.

"Perfekt timing at stifte noget der har med rejse at gøre" - griner Deni

Uniclub - En Hjælpende Hånd

Uniclub er en online platform, der hjælper studerende med at finde det perfekte studieophold i udlandet. Fra at vælge det rigtige universitet og meritoverførende fag til at hjælpe med ansøgningsprocessen og boligsøgning - Uniclub tager sig af det hele. Helt specifikt hjælper Uniclub studerende afsted på selvarrangerede udlandsophold, det man betegner som en freemover. Det giver sine helt egne fordele, da man ikke er bundet af sit hjemmeuniversitets udvekslingsaftaler. Det betyder at man ved at søge igennem Uniclub er garanteret optagelse, har en langt mere fleksibel ansøgningsdeadline, og karaktergennemsnittet spiller en langt mindre rolle end ved at søge om udveksling gennem sit eget universitet.

"Vi har skabt en one-stop-platform for studerende, der ønsker at tage et semester i udlandet," forklarer Deni Isic.

Ikke Kun en Forretning, Men en Mission

Deni Isic og Uniclub har en klar mission: at gøre studieophold i udlandet tilgængeligt for alle, uanset baggrund eller forudsætninger.

"Jeg havde hverken det højeste snit eller en opsparing da jeg skulle afsted, men det er en no-brainer at ansøge hvis man har den mindste smule lyst til at komme ud i verden. Der er så mange legater og tilskud derude, at det ikke bliver meget dyrere at tage afsted end at blive hjemme" forklarer Deni Isic.

For at gøre det nemmere at få vejledning, har Uniclub valgt at gøre servicen gratis for studerende. Det har de formået ved at få universiteterne i udlandet til at finansiere vejledningen, som gør at det er tilgængeligt for alle at få den rette hjælp.

Fremtiden Ser Lys Ud

En af dem, som Deni har hjulpet med at ansøge, er 22-årige Tonny Nguyen fra Aarhus Universitet. Siden han startede på sin bachelor i Informationsteknologi, har han haft en drøm om at komme til Australien i et semester. Han havde oprindeligt ikke sat sig ind i hvordan man kunne komme afsted, da han gennem Aarhus Universitets nyhedsmagasin havde læst om Uniclub. Han besluttede sig for at kontakte dem.

"Det var lige den vejledning og motivation jeg havde brug for. Da Deni havde forklaret mig hvor jeg kunne få mine fag, realistiske omkostninger og hvordan jeg mødte kravene for at blive optaget, sprang jeg til" siger Tonny Nguyen.

Uniclub gik sågar et ekstra skridt for at få det til lykkedes.

"Værtsuniversitetet krævede et engelskcertifikat der kostede 2000 kr. Det fik Uniclub forhandlet væk på mine vegne, og sørgede for at jeg fik ansøgt om bolig på campus og fik styr på det praktiske såsom forsikring og bank" siger Tonny Nguyen.

Uniclub har allerede hjulpet flere studerende med at realisere deres drøm om et studieophold i udlandet med udelukkende 5 stjerner på deres Trustpilot.

Med fortsat brændende passion for at hjælpe andre, ser fremtiden lys ud for iværksættervirksomheden. Det er på trods af, at Deni til januar færdiggøre sin ingeniørkandidat.

"Der er ikke nogen tvivl om, at jeg forstætter fuldtid på Uniclub. Det slukker fuldstændigt bare at tænke på at lave noget andet end det der får mig til at springe ud af sengen om morgenen" afslutter Deni Isic.

Du kan læse mere om Uniclub ved at besøge deres hjemmeside, besøg Uniclub.dk.