ARTIKLER

tor, 28 jul 2022

Derfor skal du gå i tøj af bambus

Foto. Shutterstock
Annoncørbetalt indhold Bambus er et an af jordens mest bæredygtige planter. Den er hurtigt groende, og den kræver ikke konstant vanding eller andre kemikalier for at gro. Samtidig kan den nedbryde biologisk på rekordtid i forhold til andre stoffer, som er oliebaserede. Her får du lidt grunde til at købe tøj af bambus som er Bæredygtigt tøj.

Bambus planten er i familie med græs

Bambus er den del af græs familien, så det er en af de allermest bæredygtige ressourcer og produkter på hele kloden. Når den dyrkes, har den hverken brug for vanding eller pesticider. Nogle af bambus sorterne gror også ekstremt hurtigt og faktisk helt op til 30 centimeter på 24 timer. Derfor kan den også høstes igen og igen samme år. Det er endda helt uden. at den skal genplantes. Komforten ved bambus tøj er den helt store fordel. Den er at mærke lige efter, du trækker i tøjet. Det er de mange fibre og tråde i stoffet, som giver dig den ekstremt gode komfort. Komforten giver dig lyst til at trække i bambus tøj igen og igen.

Derfor er bambus miljøvenligt

Her der du hele seks grunde til, at bambus er yderst miljøvenligt.
  • Bambus skal ikke bruge pesticider eller skadedyrsbekæmpelse for at gro. Det gror nemlig 100% naturligt.
  • Bambus overlever både under ekstreme forhold som en oversvømmelse eller tørke. Samtidig behøver planten stort set ingen vand.
  • Bambus er en af de planter på jorden, som gror hurtigst. På kun tre til fire år kan den blive op til hele tre meter høj. Faktisk er det den plante på jorden, som vokser hurtigst. Den skal heller ikke plantes på ny, da den selv spreder sig enormt hurtigt.
  • Bambus kan bruges til at gøre kvaliteten i jorden bedre, hvor den er dårlig. Den tilsætter næringsrige stoffer til jorden, som kan bruges til den såkaldte jordrotation.
  • Bambus planten tager mere CO2 ind end andre træer. Derfor har den en positiv virkning på hele klodens niveau af CO2.
  • Bambus kan nedbrydes biologisk.
Det var dine 6 grunde til at vælge bambus tøj frem for andre materialer. Er du overbevist, er det bare at komme i gang med at finde det rette til dig.