ARTIKLER

tor, 08 apr 2021

Design dine egne gardiner

Sponsoreret indhold Når det kommer til at indrette et hus, leder man altid efter det perfekte til ens smag. Man er ude og kigge på møbler, bestik, kunst og alt andet der skal til for at gøre ens hus og lejlighed perfekt. Noget, som mange slet ikke tænker over i processen er, at gardiner også hører med i den pulje. Gardiner er en super vigtig ting, når det kommer til indretningen, da lyset udefra kan spille en vigtig rolle for, hvordan man ser et rum. Gardiner er altså med til at vise et rum frem fra den bedste side. Men hvordan finder og designer man de helt rigtige gardiner på mål til lejligheden? Det er netop, hvad denne artikel er her for.

Hvor skal gardinerne bruges?

Når det kommer til, hvor gardinerne skal bruges, er det meget vigtigt, at man finder de varianter, der har de rigtige farver, materialer og mål. Lad os give et eksempel. Hvis man står med et nyrenoveret badeværelse og skal have sat nogle gardiner op, er det vigtigt, at man vælger nogle, der er lavet af et materiale, så de ikke bliver ødelagt af al den fugt, der vil være i et normalt badeværelse. Man kan også gå over i den anden retning og kigge på, hvilke slags gardiner der skal bruges i køkkenet. Her er de vigtigt at målene er korrekte, og at materialet er let at rengøre samt, at farven er en mere mat farve så diverse madpletter, der ikke kan fjernes, ikke er så synlige.

Gardiner I alle mål og farver

Farveindretningen i en lejlighed er en vigtigt ting. Mange danske hjem gør brug af en enkelt og simpel hvid, hvor man så også har hvide gardiner. På den anden side kan gardiner også være med til at skabe kontraster i et hjem, der netop har mange hvide overflade. Derfor ville en sort variant eller en lyseblå variant resultere i en mere rummelig tilværelse i det givne rum. Når det kommer til mål af gardiner, kan man tage i diverse butikker, der sælger dem. Der kan man få standardmål for dem, men det er ikke sikkert at disse mål, passer til ens mål derhjemme. Man skal ikke gå på kompromis med målene af ens gardiner, da det kan ende ud i lysindfald, hvis de er en smule for korte eller for store. Et skræddersyet valg er noget der derfor ville være pengene værd i sådan en situation, da man får nogle gardiner, der matcher præcist de mål, der skal være i vinduet. Hvis man gerne vil have personlig rådgivning i hjemmet omkring, hvilken type man skal vælge, kan man bestille de såkaldte gardinbusser, som er et populære her i landet. De vil komme ud og måle op i hjemmet for, at man får gardiner i den rigtige størrelse. Det vil også være muligt at få råd omkring, hvilket slags stof der skal bruges, og hvilke farver der ville passe godt.