ARTIKLER

tir, 21 dec 2021

Det kan du lave i ferien

Foto: Unsplash

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Endelig er det ferie og du slipper fri for lektier. Men har du overvejet, hvad du egentlig skal bruge ferien på? Her guider vi til, hvad du kan foretage dig i din ferie, så du får udnyttet friheden maksimalt.

Tag ud i verden – eller bare Danmark

Ferietid er ikke nødvendigvis lig med lange rejser til fjerne himmelstrøg, for sådanne ferier er ikke billige. Derfor kan du tænke kreativt. Lej for eksempel et sommerhus med vennerne. Der er god plads, og I kan både få oplevelser og afslapning. Eller hvad med camping? Det er billigt, og så kan du skifte det svedige klasselokale ud med den absolutte frihed.

Hyg dig indenfor

Bare fordi du har ferie, er det ikke det samme, som at solen skinner fra en skyfri himmel. Uanset om det gælder sommerferie, vinterferie eller noget midt imellem, kan du ikke regne med vejret. Derfor kan du hygge dig med indendørs aktiviteter. Det kan for eksempel være at tage et spil på online

spillemaskiner

, lægge et puslespil, se dine yndlingsserier, game mod vennerne eller læse en bog. Spil i alle former er særdeles populære, så hvad med at invitere vennerne eller familien over til en gang brætspil? Så forener du det sjove med det sociale.

Lær noget nyt

Det kan lyde kedeligt at skulle lære noget, når du endelig har ferie, men der er meget mere læring end den, du finder i skolebøgerne. Hvad med at prøve kræfter med en ny hobby, som du kan dygtiggøre dig indenfor? Der er mange former for hobbyer, men er du til madlavning, kan du prøve nogle nye opskrifter eller tage et kursus – gerne sammen med dine venner. Du kan også prøve kræfter med den musikalske verden og lære guitaren, klaveret eller trommerne bedre at kende. Eller hvad med syning, så du kan skabe dit eget tøj, eller måske malerkunst, hvis du er den kreative type? Mulighederne er uendelige, og du kan selv bestemme, om du vil gøre det alene eller som noget socialt.

Hold en fest

Det skal da fejres, at du endelig har fri. Hvad med at holde den fedeste fest? Planlæg, og invitér i god tid, så du for eksempel kan lave det sejeste tema, som gør netop din fest til noget særligt. Og nyd, at du endelig ikke skal tidligt op dagen efter.

Hvad kan du lave i ferien – i korte træk

  • Tag på oplevelser
  • Hyg indendørs
  • Få en ny hobby
  • Hold årets fest
Uanset hvad du er til, skal ferien fejres og nydes. Du kan hente inspiration i vores forslag herover, så du kan udnytte ferietiden mest muligt. God fornøjelse.