ARTIKLER

ons, 16 mar 2022

Det skal du vide, inden du får botox

Foto: unsplash
Annoncør betalt Så du overvejer at få botox, den populære kosmetiske behandling der er kendt for at mindske og helt reducere rynker ved at lamme musklen i det pågældende område? Så læs med her, så du ved, hvad du går ind til.

Hold dig i ro efter en botox-behandling

I timerne efter en botox-behandling skal du være forberedt på at holde dig fra at lægge makeup, vaske dit hår, dyrke sport eller røre for meget ved behandlingsstedet. Du må heller ikke flyve i timerne efter, da man er bekymret for, at trykket oppe i luften kan sprede botox til områder, som du ikke vil have bliver påvirket af botox. Vær derfor forberedt på at holde dig helt i ro efter en botox-behandling.

Hovedpine forårsaget af botox er en ting

Den er god nok nok. Hvis du får foretaget en botox-behandling mellem øjenbrynene, så kan du få en midlertidig hovedpine eller følelse af svimmelhed. Det skyldes hævelse på området, som kommer af, at botox er blevet indsprøjtet på området. Vær derfor forberedt på det, så du ikke bliver forskrækket. Hovedpinen går normalt væk efter 15 minutter.

Det er sikkert at få botox-behandlinger i Danmark

I Danmark er der en høj standard for udførelse af botox-behandlinger, og alle behandlere er registreret som kosmetiske behandlere i Styrelsen for Patientsikkerhed. Man skal derfor ikke frygte at støde ind i kosmetiske klinikker, hvor medarbejderne ikke har styr på deres arbejde her i Danmark. Botox-behandlinger bliver også altid udført af læger og specialuddannede sygeplejersker.

De her steder kan du få en botox-behandling

Man bruger mest botox i ansigtet, hvor det anvendes til at reducere trætheds- og aldringstegn. I det nedenstående kan du danne dig et overblik over nogle af de steder, hvor du kan anvende botox.
  • Du kan få botox mellem øjenbrynene for at reducere rynker eller linjer.
  • Du kan få botox i panden.
  • Du kan få lavet et øjenbrynsløft ved hjælp af botox.
  • Du kan reducere et tandkødssmil ved hjælp af botox.

Botox i læberne - bliv klogere på, hvad det er

Du har måske hørt folk tale om, at man kan få botox i læberne. Det er en behandling som på engelsk bliver kaldt “botox lip flip”, hvor man anvender botox fremfor filler til at få større læber. Man injicere dog ikke botox direkte ind i læberne.   Man får i stedet for injiceret små mængder af botox omkring hjørnerne af munden og amorbuen, hvilket gør overlæben mere afslappet, så overlæben ender med at flippe opad. Dermed fremstår læberne mere fyldige. Botox i læberne er en behandling, som udover at gøre læberne større, også kan bruges til at reducere et tandkødssmil.