ARTIKLER

tor, 02 nov 2017

​Björk til NorthSide

Det islandske ikon giver til sommer sin første koncert i Aarhus i 25 år

Gennem fire årtier har Björk været en af verdens mest opfindsomme, udfordrende, kreative og fascinerende kunstnere, der samtidig har formået at tryllebinde millioner af mennesker med sin musik som spænder fra eksperimenterende og abstrakt til vanvittigt fængende og medrivende – og til sommer er hun for første gang i 25 år tilbage i Aarhus.

Siden dagene med The Sugarcubes har Björk hittet med sange som ”Human Behaviour”, ”Army of Me”, ”It’s Oh So Quiet”, ”Bachelorette” samt spillet hovedrollen i Lars von Triers ”Dancer in the Dark”, der sikrede hende en pris i Cannes for Bedste Skuespillerinde. Björk er i slutningen af november aktuel med albummet ”Utopia”. Det er blevet beskrevet som et kærlighedsalbum som følger op på det vanvittigt smukke skilsmissealbum ”Vulnicura” fra 2015, der fik seks stjerner af GAFFA og blev kaldt et mesterværk. Efter udgivelsen af ”Utopia” tager den sensationelle sangerinde på en turné, der bringer hende til NorthSide, hvor hun skal give sin første danske koncert i seks år – og den første i Aarhus siden hun i 1993 spillede til

Kosmopolitan

under Aarhus Festuge kun to måneder efter udgivelsen af ”Debut”. https://youtu.be/KDbPYoaAiyc?list=RDKDbPYoaAiyc - Det er helt fantastisk, at det er lykkedes os at få Björk tilbage til Aarhus.

Kosmopolitan

med navne som Rage Against the Machine, Tool, Underworld, Stone Temple Pilots og Björk er et legendarisk arrangement i byens musikhistorie, og det har på mange måder været et pejlemærke for os i arbejdet med NorthSide. Det er faktisk deres ambitionsniveau for internationale topnavne og indretning, vi vidste, at der stadig var plads til i vores by, da kimen til NorthSide blev lagt, og at kunne fejre 25 års jubilæet for

Kosmopolitan

med et gensyn med Björk er fantastisk. Hun er jo uden tvivl i en klasse for sig musikalsk og er den sjældne kombination af en konstant udfordrende kunstner, der også har en bred appel på grund af sine kæmpehits. Så vi er enormt spændte på at se, hvilket show den altid opfindsomme sangerinde tager med til Aarhus, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Björk spiller torsdag 7. juni på NorthSide 2018.

Indtil videre er følgende navne offentliggjort til NorthSide 2018: A Perfect Circle - Aurora – Björk - Cigarettes After Sex - Deerhunter - Father John Misty - Queens of the Stone Age - Sleaford Mods - The National - Tyler, The Creator.

NorthSide 2018 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 7.-9. juni. Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide 2018.