ARTIKLER

tir, 03 maj 2016

Få styr på alle de kedelige voksenting

Selvom det måske er lidt kedeligt er det vigtigt at få styr på sine "voksenting"

Når man bliver voksen og flytter hjemmefra, er der en hel masse ting, man skal have styr på. Her får du en lille guide til, hvordan du får styr på nogle af de ting, så du får mere tid til at feste og have det sjovt.

De mest nødvendige

En af de mest nødvendige ting, at få styr på, er forsikringer. Her skal du danne dig et overblik over, om du har de rette forsikringer. Ofte er det en god basis indbo- og ulykkesforsikring. Derudover kan du overveje, om du måske også skal have en sygdomsforsikring. Der er stor forskel på priserne på forsikringerne, så undersøg forskellige før du vælger. En anden ting, man skal have på plads, er valg af tandlæge. Tandlægen er noget, mange unge springer over, da de så kan spare penge. Det er dog ikke nogen god idé, da det i sidste ende kan blive rigtig dyrt. Når tænderne får et eftersyn jævnligt, undgår man, at noget udvikler sig til noget alvorligt. Vælg en god tandlæge som for eksempel denne.

Styr på job og CV

Mange studerende er nødt til at arbejde ved siden af studiet for at få økonomien til at løbe rundt. For at finde et godt studiejob er det nødvendigt at vide, hvordan man laver en god ansøgning og et CV. Studiejobbet er samtidig med til at opbygge CV’et, til man engang skal søge job efter studiet. Det samme gælder frivilligt arbejde. Du kan få hjælp til ansøgning og CV lige her. En god ting er også at blive medlem af både fagforening og a-kasse, allerede mens du er studerende. Bliver du dette, er der ofte hjælp at hente, når det gælder jobsøgning eller anden hjælp i forhold til studiejobbet. Det er ofte gratis at være medlem af a-kassen, mens man studerer, og man er samtidig bedre stillet, hvis man ikke finder arbejde lige efter studiet.

Styr på økonomien

En væsentlig ting at få styr på er økonomien. Her kan det være en god ide at få lagt et budget, så man har noget at holde sig til, og så man ikke bare bruger løs af pengene. Du kan ofte få hjælp til dette af din bank. Her kan de også hjælpe dig med en budgetkonto og betalingsservice, så du er sikker på altid at få regningerne betalt til tiden. På den måde undgår du dyre rykkergebyrer. En anden måde at spare penge på er ved at lægge en madplan og at lave indkøbslister efter denne. På den måde holder du styr på madbudgettet og undgår at købe alt for mange impulskøb i supermarkedet. Samtidig kan du sikre at du får noget sund og nærende mad. (artiklen er sponsoreret)