ARTIKLER

fre, 16 aug 2019

Find din næste bolig online

Sponsoreret indhold

Det kan være en stressende proces, at skulle finde en ny bolig. Det er ikke altid, at du ved hvordan du lige skal gribe det an og hvilke sikkerhedsforanstaltninger du skal tage inden søgningen går i gang. Dog har det aldrig været nemmere for dig, at finde en bolig. Det er nemlig muligt at find boliger online, og med søgemaskinerne til rådighed kan du finde præcis den lejebolig, som du leder efter og i det område, som du ønsker at bo i. Men det er altid vigtigt, at være opmærksom på visse ting inden du anskaffer en ny bolig. Disse kan du læse mere om nedenfor. 

Vær opmærksom på lejekontrakt

Når det kommer til at flytte i en lejebolig, så er det alfa omega, at du får alting på skrift. Mange udlejere taler op og lover en masse ting, når de viser lejligheden frem eller man taler i telefon med dem. Dette er også fint, men hvis ikke det står på skrift i lejekontrakten eller på mails, så er det ikke gyldigt for dig. Det er vigtigt at have styr på dine rettigheder og vide hvad du har krav på, når du flytter ind i en lejebolig og det er nemmest, hvis du får alting på skrift. Samtidig er det vigtigt at læse lejekontrakten godt igennem, inden du skriver under på den. Mange udlejere gør brug af en standardlejekontrakt, som man kan finde på nettet, men tilføjer på de sidste sider deres egne specifikationer og krav. Dette er helt normalt, og der er ikke en udlejer, som ikke gør det. Det er dog vigtigt at være opmærksom, hvad der står på disse sider. Det kan handle om alt lige fra vedligeholdelse af opgangstrapper til vaskeregler for opgangen. Det er her, hvor flere udlejere kan finde på at efterlade små ting, som i sidste ende kan koste dig dit depositum eller i værste fald få dig smidt ud.  Du kan med fordel få en til at læse din kontrakt igennem, og derefter diskutere og snakke om kontrakten sammen - på den måde formindskes chancen for at du misser noget vigtigt.

Læg et budget 

Det er vigtigt at have et godt budget når du flytter i en lejebolig, da det kan være med til at holde styr på din økonomi. Med et budget kan du hurtigt få et overblik over din økonomi, og med et overblik kan du finde ud af hvor du kan spare penge. Efter du har sparet en masse penge, kan du forkæle dig selv med den bedste selvbruner eller en tur i biografen. Det gode budget er inddelt i tre kategorier: Fast månedlig indkomst, faste månedlige udgifter og månedlige varible udgifter.  Den faste indkomst gælder for din løn og offentlige ydelser. Kategorien skal beskrive hvor mange penge, du får ind om måneden.  De faste månedlige udgifter beskriver alt lige fra husleje, benzin, streamingtjenester til el og vandudgifter. Det er med andre ord alle de faste penge, som går ud af din konto om måneden. Varible udgifter beskriver de udgifter, som varierer hver måned - det er mad, tøj, sko og fester. Det er ofte her, du kan spare utrolig mange penge.