ARTIKLER

man, 28 mar 2022

God og sikker leg for babyen - to ting enhver baby skal have

Foto: Shutterstock
Annoncørbetalt indhold Det er altid noget stort, når man får en lille baby. Men det er bestemt også meget arbejde og kræver derfor ret meget af det. Der er for eksempel visse ting, enhver baby bare skal have. Eller i hvert fald ting babyen vil få rigtig godt af at have. Hvis du førstegangsmor, så kan du blive lidt klogere på, hvilket ting, der er praktiske og gode for din baby her.

En skummåtte til fri kravl og leg

En ting som er rigtig godt at have, er en skummåtte. En skummåtte bruges til gulvet, så det ikke er hårdt for babyen at kravle rundt eller ligge ned. Med en skummåtte gør man hverdagen lidt sikrere og blødere for babyen. Det er altså derfor også et rigtig godt sted at lege. Sikkerhed er altid ekstremt vigtigt, når man får en baby. Så kan du også føle dig mere rolig, fordi du ved, at din baby er sikker, tryg og har det godt. Tænk hvis du skulle krave rundt eller ligge på det hårde og kolde gulv. Det ville selvfølgelig ikke være rart og det er det altså heller ikke for en baby, En skummåtte kunne sagtens være fin og hyggelig at have i hjemmet, for eksempel til babyværelset. De kan have fine designs, så det er slet ikke fordi, de er grimme at kigge på. Du kan finde skummåtter i mange størrelser, så det er op til dig, hvor meget skummåtten skal dække af gulvet i hjemmet.

Masser af aktivitetslegetøj

Babyer har brug for en masse legetøj. Det skal gerne være aktivitetslegetøj. Altså legetøj som er med til at styrke deres sanser. Det er der meget legetøj, der gør. Det kan blandt andet være ranglelegetøj, sansebøger med stof, lyd eller andet, bløde bamser, legetøj der kan hænge i et stativ og meget mere endnu. Det er ekstremt vigtigt at styrke barnets sanser fra en helt unger alder af. Det er derfor vi har alt det aktivitetslegetøj. Med masser af legetøj der styrker sanserne, vil barnet vokse sig op til at være klog, moden og kreativ. Samtidigt sanserne en vigtig samarbejdspartner for den motoriske udvikling. Det er altså ikke bare fordi, aktivitetslegetøj er sjovt for babyen, men fordi det er godt. Skummåtten og aktivitetslegetøjet er altså en rigtig god kombination at have, når du får en lille baby. Så kan babyen styrke sanserne uden at ligge på hårdt og koldt gulv. Dette er selvfølgelig ikke de vigtigste ting du skal have, som en sutteflaske, barnevogn og så videre. Men det er to ting, som stadig er rigtig vigtige og som mange glemmer at fokusere på. Det er altså ikke nok med de basale ting. Du skal også tænke på leg og aktivitet.