ARTIKLER

fre, 11 nov 2022

Guide: Fire ting du skal vide om fliser i badeværelset

Annoncørbetalt indhold Trænger dine fliser i badeværelset til at blive skiftet? Så er der en række overvejelser, du skal gøre dig, inden du går i gang med renoveringen af badeværelset. Her får du tre råd, der kan gøre dig klogere på, hvilke fliser i badeværelset, som er det rigtige valg i din bolig.

1: Hvilken overflade skal jeg vælge?

Når du skal til at vælge nye fliser, så har flisernes overflade stor betydning for det udtryk, som dit badeværelse kommer til at signalere. Ønsker du at skabe lys og liv i badeværelset, så vil det være en god ide at gå efter lyse fliser med en overflade, der er blank. Går du efter matte fliser vil det skabe et meget mørkt rum, hvorimod blanke fliser vil give et mere livligt udtryk. Det vil det, fordi lyset fra lamper i loftet genspejles ned på de blanke fliser. Det vil især gavne det lille badeværelse at få skabt lys og rummelighed i det i forvejen lille rum.

2: Fliser på væggen?

Ønsker du at have fliser på badeværelsets vægge, måske i brusenichen, så vil det også være en fordel at gå efter det lyse og rummelige udtryk. Det kan du igen gøre ved hjælp af de blanke fliser. Her er et godt tip at vælge blanke fliser som også er aflange og hvide, og måler 20 x 40 eller 20 x 60 centimeter i størrelsen. Det aflange, lyse og blanke op ad væggen kan nemlig skabe effekten af, at rummet bliver større.

3: Hvilken størrelse skal fliserne være?

En ting, der er særligt vigtig, når du skal have nye fliser til badeværelset, er hvilken størrelse dine nye fliser skal have. Det valg skal tages ud fra størrelsen og formen på dit rum, fordi det har indflydelse på, hvilke fliser der vil passe ind i netop dit badeværelse. Valget af flisernes størrelse vil påvirke, hvor stort eller småt rummet fremstår. Har du et lille badeværelse, vil det være en fordel at fliserne er lidt større, da det vil få rummet til at fremstå større. Mindre fliser vil derimod have den modsatte effekt. 15 xc 15 til 20 x 20 centimeter er den perfekte mellemvej for størrelsen på fliser i det lille badeværelse.

4: Hvilken vej skal flisernes lægges?

Det er ikke kun størrelsen på fliserne, der har en påvirkning på rummets størrelse. Den vej, du vælger at lægge fliserne på dit badeværelses gulv, har nemlig også en betydning for, hvor stort eller småt rummet føles. Det er derfor også værd at have med i overvejelserne, hvis dit badeværelse er småt, og du ønsker at skabe en effekt af, at det er større og mere rummeligt. Hvis flisen lægges i en diagonal retning, vil den syne større. Dermed vil flisen også få rummet til at syne større. Så en måde hvorpå du kan få dit badeværelse til at virke større, er ved at lægge fliser diagonalt. Det er dog også en mere besværlig proces at lægge fliser diagonalt. Den lettere og mere oplagte løsning er at få lagt fliserne i lige linjer. Men det kan måske være besværet værd, hvis du ønsker at dine fliser i badeværelset skal være med til at skabe effekten af et større rum.