ARTIKLER

tor, 17 nov 2022

Har du også svært ved at koncentrere dig når du læser på studiet?

Foto: Annoncør
Annoncørbetalt indhold For mange studerende fylder selvstudiet rigtig meget, og der skal gennemgås mange siders materiale, for at kunne følge med i undervisningen. Derfor er det vigtigt at du befinder dig i et godt miljø når du læser, så du kan få mest ud af dine dyrebare tid. Vi har samlet et par tips til at gøre dit selvstudie til en leg.

Overgiv dig til bøgerne 

Det kan godt lyde underligt, men mange af os forsøger altid at gøre alt andet end at læse op, når vi læser op. Telefonen er ved hånden, musikken skifter ofte, og tankerne flyver afsted. Har du 40 sider der skal læses til i morgen, så undgå at se det som en pligt og noget som du helst vil undgå. Forsøg i stedet at sætte stemningen med stille instrumental musik, der giver plads til at stemmen i dit hoved suser afsted på linjerne. En god kop kaffe og et tæppe i sofaen kan gøre det til en hyggelig tjans, og måske synes du endda at det du læser er bare lidt spændende. Endnu bedre bliver det hvis du begynder at lave det til en vane at læse op en bestemt eftermiddag, eller måske om søndagen. En kold novemberdag med regn er den perfekte mulighed for at geare ned og tage en slapper med en bog. 

Hav et specifikt sted til studiet 

I en lille lejlighed kan det være begrænset hvor mange steder du kan sidde med din bog og læse, og endnu sværere er det hvis du kun har et værelse på et kollegie eller lignende. Med undgå at sidde i din seng, hvis det er der du ser Netflix, eller ved skrivebordet, hvis det er der du gamer. Blander du fritid og universitet, kan det være svært at sætte skarpe grænser, hvilket kan gå ud over din produktivitet når du læser op. Hvis du ligger i sengen med din computer og læser en PDF, er det utrolig nemt at skifte over til “en enkelt episode” af yndlingsserien. Sidder du ved spisebordet i stuen, eller i sofaen i fælleskøkkenet, er du i et andet miljø, og derfor holder du måske bedre ved arbejdsmoralen.  

Luk omgivelserne ude 

Bor du alene, kan du fortsætte med at skrue op på højtaleren, da du ikke skal tage hensyn til roomies. Men bor du på kollegie eller studerer på caféer og andre offentlige steder, er et godt sæt hovedtelefoner essentielle. Har de noise cancellation kan du lave din egen lille zone, hvor forstyrrelserne bliver blokeret, og du kan få fred til at fordybe dig i stoffet. Uanset om du er startet på universitetet i efteråret, eller har været i gang længe, så er et ordentligt par hovedtelefoner en god investering, da de kan følge dig i mange år, og være din største støtte igennem studiet.  Har du svært ved at finde plads i budgettet til et par gode høretelefoner, og hvad du ellers står og mangler, så kan et kviklån eller minilån give dig lige præcis de midler du har brug for. Er du skarp i dine kriterier for lånet, kan du sætte den månedlige ydelse så lavt, at du knapt mærker at du betaler af på lånet.