ARTIKLER

fre, 23 dec 2022

Headhunting–hvad er det?

Foto: Shutterstock
Annoncørbetalt indhold Du har højst sandsynligt hørt ordet ‘headhunting’. Men ved du, hvad begrebet helt præcist dækker over? Kort fortalt handler headhunting om rekruttering af kandidater til specifikke stillinger. Det er altså ikke dig, der aktivt søger en stilling. I stedet bliver du kontaktet af en headhunter, der har vurderet dig som egnet til et job. I artiklen her kan du blive klogere på, hvad headhunting egentlig er for en størrelse.

Du shanghajes til en stilling

Hvis du bliver headhuntet, betyder det med andre ord, at du shanghajes til et bestemt job. I den situation har du ikke selv aktivt ansøgt om jobbet med en jobansøgning. Du bliver derimod kontaktet af en headhunter, der arbejder med at matche virksomheder og nye potentielle medarbejdere. Typisk finder en headhunter dig gennem platforme som LinkedIn og andre professionelle netværk. Mener headhunteren, at du er interessant i forhold til en stilling hos en bestemt virksomhed, som vedkommende arbejder for, bliver du kontaktet. Det betyder også, at du med stor sikkerhed allerede er i arbejde, hvis du bliver kontaktet af en headhunter. Headhunteren ønsker ikke, at din chef får nys om, at I har talt sammen om en ny stilling. Derfor er diskretion et af nøgleordene i en headhunters arbejde. Vælger du at tage et møde for at høre mere om tilbuddet, er du garanteret, at andre ikke får viden om det.

Øg dine chancer for at blive headhuntet

Lyder headhunting interessant, og har du fået lyst til at skabe større synlighed omkring dig i forhold til at blive headhuntet, så kan du selv gøre nogle tiltag. F.eks. har en god LinkedIn-profil stor betydning for Headhunting Danmark. Derfor er det vigtigt, at du altid har et opdateret CV tilgængeligt på mediet. Sørg desuden for at være regelmæssigt aktiv, f.eks. ved at poste forskellige indlæg og kommentere på andres. Nogle headhuntere giver dig mulighed for at uploade dit CV i deres jobbank. Langt størstedelen af alle headhuntere kan du dog ikke selv finde ved en søgning på nettet. I de fleste tilfælde kan du først give dem dit CV, hvis de kontakter dig. Læg derfor dit fokus på LinkedIn.