ARTIKLER

ons, 03 aug 2022

Hjælp til børn og unge med ordblindhed

Foto: Pexels
Annoncørbetalt indhold Ordblindhed er en læse- og stavevanskelighed, der rammer mange børn og unge. Ordblindhed kan have stor indflydelse på barnets eller den unges hverdag, da det kan gøre det svært at følge med i skolen. Derfor er det vigtigt at børn og unge med læse- og stavevanskeligheder får den rette hjælp. Læs med her og bliv klogere på ordblindhed, og hvordan ordblinde kan få hjælp.

Hvordan kan børn og unge få hjælp til ordblindhed?

Omkring syv procent at den danske befolkning er ordblinde, og derfor er der mange, der har vanskeligt ved at læse og skrive. Ordblindhed kan have stor indflydelse på barnets eller den unges trivsel og skolegang, da det kan være svært at følge med i undervisningen, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal stave og læse. Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan få hjælp til ordblindhed. Der findes eksempelvis private virksomheder, der tilbyder professionel ordblindetræning til børn og unge. Disse virksomheder har typisk specialiseret sig i behandling af ordblinde børn og unge, og de har ofte et godt kendskab til de forskellige former for ordblindhed. Derfor er det ofte en god idé at kontakte en privat virksomhed for at få behandling af ordblindhed. Man kan også kontakte sin lokale kommune for at få vejledning om, hvor man kan søge hjælp. Derudover findes der også

Hvad vil det sige at være ordblind?

Ordblindhed gør det svært for den ordblinde at se forskel på bogstaver og tal. Dette kan føre til problemer med at læse, skrive og stave. Ordblindhed er en arvelig sygdom, der typisk viser sig i skolealderen. Dog kan den også vise sig hos voksne. Ordblindhed er ikke farligt, men det kan være svært at klare sig i skolen. Der findes flere forskellige former for ordblindhed, men den hyppigste form for ordblindhed er dysleksi. Dysleksi er gør det svært for den person, der lider af det, at skelne mellem de forskellige bogstaver i alfabetet. Det kan gøre det svært for personen at stave til forskellige ord, og derfor kan det være en god idé at søge hjælp, hvis man har et barn, der oplever problemer med at læse og stave. Man kan med fordel modtage lektiehjælp, hvis man som barn eller ung har svært ved at læse eller skrive. På den måde kan man få hjælp til sine lektier og have nemmere ved at følge med i undervisningen.

Hvad er årsagerne til ordblindhed?

Ordblindhed kan have flere årsager. For det første kan det være arveligt. Det vil sige, at man har arvet ordblindheden fra en eller begge sine forældre. Derudover kan det også være en følge af en sygdom, eller det kan være forårsaget af eksempelvis psykiske problemer. Ordblindhed er ikke noget, man kan blive helbredt for, men der findes rigtig mange forskellige behandlinger og redskaber, der kan gøre livet med ordblindhed lettere.