ARTIKLER

fre, 11 aug 2017

Hollandske delikatesser på Smukfest

Smukfest er ikke kun et sted for musikelskere og halvfulde festivalgængere, men også et stort område med masser af gastronomi. Fra den velsmagende ”Arizona Burger” til snaskede flæskestegssandwiches og klassiske tarteletter. Men man har ikke oplevet alle madmuligheder, hvis ikke man har været omkring ”Hollændersvinget”, som ligger i Sherwood-området.

Tekst og foto: Helena Krogh Jensen og Julie Schuster Lapp

None

None

Sprøde pommes frites, pandekager, wraps og lækre vegetarretter er blot noget af den mad man kan få fra de ni hollandske madvogne i ”Hollændersvinget”. I bedste street-stil holder gamle campingvogne og biler side om side i det lille indhak i Sherwood. Når man træder ind i området, er det som om alt musik og støjende festivalgæster forsvinder, og man bliver i stedet omringet af hygge og afslapning. Vores munde løb i hvert fald i vand, da vi kom forbi de skønne madområde, og vi besluttede hurtigt for at give os i kast med to af retterne; friske pommes frites med mayo og pandekage med ost og bacon.
None

None

For det første bliver maden serveret på hyggelige og anderledes måder. De friske pommes frites bliver hældt i et fint papir kræmmerhus, som gør dem helt perfekte til at have med på farten. Og selvom den store klat mayo (dejligt, at man endelig får nok dyppelse) ligger i toppen af kræmmerhuset, er den overraskende nem at dyppe i og lægger sig ikke kun på de øverste fem pommes frites. Selvom pommes frites ikke er kendte for at være sunde, skinner frituren ikke igennem. Man går faktisk og tænker, at de næsten må være sunde. Alt i alt perfekte til farten, velsmagende og grovere end normale pommes. TJECK Magazine giver dem fire ud af fem mulige stjerner. Pandekagerne var lækre. Godt fyldt med ost og bacon, men bestemt ikke lette at have med på farten. Serveret i en flad bakke og med kniv og gaffel, var det mere beregnet til at spise ved et af de borde, der står i området. Pandekagerne lå til den dyre side til 45 kr., hvilket var i overkanten i forhold til smagen. Derfor får de hollandske pandekager tre ud af fem stjerner. Befinder du dig på Smukfest, så slå et smut forbi ”Hollændersvinget”. Køb en omgang pommes frites og sæt dig i de charmerende og hyggelige områder, som i den grad kommer til sin ret i Bøgeskoven.
None

None