ARTIKLER

man, 23 jan 2023

Husk hverdagens små eventyr

Foto: Pexels
Annoncørbetalt indhold Nu kører rumlen. 2023-toget har forladt perronen og året er nu i gang med alt hvad der følger med af skolestart, arbejde, opgaver, pligter o.l. Det kan være svært at komme ind i igen og der kan gå lidt tid, før man igen føler sig tilpas i hverdagsrytmen. Derfor kan det være vigtigt at holde fokus på alle de små ting, som gør dagene særlige og gode og som bringer ekstra nydelse ind i den rytme, hverdagen har det med at holde sig til.

Ture og små udflugter

Selv en tom eftermiddag kan gøres særlig. Måske behøver man ikke den helt store badeferie hver weekend for at finde glæden frem. Det kan være, der bare lige skal tjekkes op på, hvad der sker, hvis man undersøger Pepsi Max tilbud Tyskland, planlægger en hyggelig aften med vennerne eller sætter sig i selen for at lave et større arrangement, som samler folkeskoleklassen til et gensyn. Det kan også være, hverdagen skal spices op med små ture i naturen, et nyt brætspil, som skal afprøves med familien tirsdag aften eller at maden fredag aften skal være lige lidt ekstra lækker. Der er mange muligheder, og selv de helt små ting kan få en særlig betydning.

Opmærksomhed og tempo

Hvis man kan opfange selv de mindste små eventyr, som hverdagen bringer, så kan selv kedelige dage føles ekstra særlige. Tempo og opmærksomhed betyder meget her, og det er vildt, hvor stor en forskel det gør, hvis man sænker tempoet en smule på de helt trivielle og normale ting og forsøger at finde noget i akten, man måske ikke har lagt mærke til før. Prøv at spise dit næste måltid opmærksomt og helt langsomt, og se, om det smager anderledes. Ofte har vi gang i lidt for mange ting på én gang, og vi kan finde fornyelse i at ændre på selv helt små hverdagsting.