ARTIKLER

tor, 15 jun 2017

Interview: Brandon Beal vil både feste og være far

Brandon Beal elsker dobbeltlivet som familiefar og singer-songwriter. Men han ønsker ikke at gøre begge ting på samme tid.

Tekst og foto: Sophie Baagø

Brandon Beal. Det er navnet på den 33-årige sanger, der har bosat sig i Danmark, og som kommer hele vejen fra Texas. Brandon er en mand, der elsker Danmark og med et smil fortæller, at Danmark er hans hjem. For at understrege det, fortæller Beal, at han lige har købt hus og fået en søn med sin danske kæreste. Beal voksede op i en familie, hvor musik altid har været en stor del af hverdagen, og dét betød, at alle i familien sang og gik i kirke. Da han var 10 år gammel, tog Beals storebror på college for at læse musik. Storebroderen endte med at tage autografer fra stjerner som Whitney Housten med hjem som gave til familien.
None

None

I slutningen af maj optrådte Brandon Beal på Jelling Musikfestival 2017. Brandon Beal selv optog sin første sang, da han var kun 15 år. Han har altid kunnet synge, men sang aldrig rigtig foran folk, da han var for genert. En af årsagerne kunne også være, at han gik mest op i fodbold. Da Brandon Beal blev lidt ældre, brækkede han sin nakke under en slåskamp, men  blev derefter mere interesseret i musikken. Brandon Beal voksede op i Texas, hvor han efterfølgende flyttede til New York med sin danske kæreste. De valgte at tage til Danmark, så kæresten kunne færdiggøre sin uddannelse. I mellemtiden skrev Beal sange, men uden et bestemt formål. Hurtigt mødte han dog andre musikere og lavede så en sang med kunstneren Hedegaard. Beal forklarer, at de to vidste ikke rigtig, hvad de lavede dengang. De var unge og prøvede sig frem, men pludselig udviklede tingene sig, og Beal begyndte at lave projekter med flere forskellige kunstner - blandt andet Lukas Graham og Christopher. Brandon Beal elsker at spille sammen med andre kunstnere og har også et top 5 af ynglingssteder i Danmark, hvor han elsker at spille: Jelling festival, Grøn koncert, Skanderborg, Vibe festival og Roskilde.
None

None

Når man spørger Beal, hvad hans bedste råd til unge mennesker er, svarer han: "Find din passion og gå 100 procent efter den." Brandon Beal ønsker derfor ikke nødvendigvis, at hans egen søn skal vokse op og blive musiker: "Hvis min søn vågner op en morgen og siger;  far, jeg vil lave gardiner, så vil jeg være den type far, der ikke siger, super hvis du bare går 100 procent efter det." Brandon Beal fortæller også om et TV-show, han er i gang med at stable på benene. Han vil nemlig gerne vise Danmark, at han ikke bare er ham, der laver sange med Lukas Graham og Christopher, men at han faktisk er meget andet end et gamle Party human.