ARTIKLER

lør, 01 jul 2017

Interview: Hvad for noget slik kan Phlake li’, og hvilken mand vil de helst knalde?

Det er fredag eftermiddag, og det pisser ned i stride strømme. Jeg er på vej mod Red Bull baren i mediebyen, hvor jeg en lille date med to gutter, der åbnede Orange scene på årets Roskilde Festival. Da jeg ankommer til baren køber jeg en runde bajer til os. Vi skal jo hygge os, og hvem ved – måske blir’ de en smule stive så kan det være jeg får nogle saftige historier frem, som jeg kan sælge til ekstra bladet.

Tekst: Amir Amirian

Hvor mange centimeter voksede jeres pik, da I gik på scenen?

Jonathan: Nok nærmere lidt kortere nosser. Men bagefter er der ingen tvivl om, at man får større balls, og så har man gjort det. Man får bevist overfor sig selv, at det kunne man også. Jeg har altid en tendens til at frygte, hvad der kan gå galt, det er lige meget, hvor mange koncerter man har spillet. Mads Bo: Densiteten blev lidt tungere, haha…

 

Ærlig snak drenge. Det er Roskilde Festival, Orange Scene – Er det jeres største bedrift til dato?

Mads Bo: Ja det er det, uden tvivl. Det kan nærmest heller ikke blive større herhjemme, og live er Orange en af de største scener i Europa. I min verden er dette noget af det største man kan.  

Hvad er næste skridt?

Jonathan: Det er svært at toppe den. Så skal man spille her igen på samme scene, men på en anden tid. Alternativet ville være, at vi skulle spille på Glastonbury eller Cochella. Vi tænker ikke så meget i, hvordan vi kan overgå den. Nu er dette kapitel overstået, og nu nyder vi, at der er et lille vakuum, hvor vi kan tage tingene stille og roligt. Mads Bo: Vi har lært rigtig meget på rejsen hertil, og jeg glæder mig bare til at forsætte med hele holdet omkring os.  

I havde en kæmpe opsætning i form af et palæ på scenen, med hvad man nok må beskrive som den største oppustelige hund – Var dette særlig bygget til RF – og vil i bruge det igen?

Jonathan: Det var noget vi i den grad havde udtænkt, skabt og designet specifikt til Roskilde i samarbejde med en gut, der hedder Dave, som bor i Barcelona. Han designer alle mulige syge ting, og har sit eget tøj mærke, laver udstillinger osv. Vi brainstormede med ham, og kom på dette. Hvis vi kan bruge det igen, så skal vi helt sikkert gøre det. Mads Bo: Altså vi skal helt sikkert bruge søjlerne igen, men jeg tror det bliver svært at finde plads til en 5 meter høj oppustelig hund. Jonathan: Alle de kødben som vi smed ud har vi nummereret, og der står Phlake på dem. De er ude rundt omkring på festivalen, og lever videre.  

De her gutter er fandeme chillern. Hele interviewet er meget uformel, og det virker mere som om de hygger sig, end at det er en sur promotion tjans. Det er jeg glad for! Det er nemlig sådan man får de bedste interviews – så kan jeg måske også få lidt mere privat ud af dem.

   

Jeres største hit er nok Pregnant, og man må sige, at publikum gik amok under nummeret. Hvordan føltes det at have 60.000 mennesker skrige ens musik tilbage til en?

Mads Bo: Det er sygt! Jonathan: Det er ligesom go medvind på cykelstigen. Man føler sig ovenpå når det sker.  

Jeg må sige, at jeg er meget jaloux på drengene. Vi er nok mange, der gange vil stå i deres situation og få lov til at åbne Orange. Personligt er mit største ønske at råbe ”Hva’ så Roskilde” fra Orange Scene.

 

Hvordan fik I idéen til Pregnant? I er jo ikke fædre.

Mads Bo: Man udforsker bare sin fantasi, og leger med idéen om at blive far. Jeg har altid haft det ønske, og en dag var det bare grinern at forestille sig at være alt for sød ved en, der har lyst til at rive hovedet af en.

 

Der var flere gutter, der stod komplet nøgen og hejst op over publikum under Dress Off, Hvordan var jeres reaktion hertil?

Jonathan: Vi fik sygt grinern på, men vi må indrømme, at vi godt lidt vidste at det ville ske. Mads Bo: Det er min sædvanlige Roskilde-lejr, og det er noget der startede her på festivalen. Lige siden vi startede med at spille, så gik dette for sig – selv under vores første koncert. Jonathan: Vi havde faktisk taget Dress Off ud af roskilde sættet, da vi skulle skære vores show ned til 60 min. Der var en facebook gruppe, hvor at dette blev planlagt, hvor folk tilmeldte sig til, hvem der skulle være nøgne, og hvem der skulle være holdere. Folk øvede sig. Så vi blev sgu nød til at smide den tilbage i sætte, og derfor lavede vi en kortere version, for at få plads til den.  

Jonathan – du er producer og er bag beatet – du står lidt mere i baggrunden. Hvordan har du det med det?

Jonathan: Det sjove det er, at jeg faktisk står endnu mere i forgrunden end hvordan jeg troede det skulle være. Før jeg var med i Phlake var jeg ”bare” producer, og stod i den grad i baggrunden. Så det at være med i en duo, hvor at mit ansigt er på, er allerede mere i forgrunden end forventet.

 

Hvor mødte I hinanden, og hvordan blev I venner?

Mads Bo: Altså vi er begge fra Albertslund, men vi kender ikke hinanden fra dengang, da der er en 4-5 år mellem os. Vi har dog et par fælles venner og især en, der hedder Martin, som jeg har været på Roskilde med et par gange. Langsomt introducerede han mig for Jonathan, også blev vi venner. For en uges tid siden på Facebook, fik jeg en notifikation om at vi har været venner i 6 år.

 

Det er ingen hemmelighed, at damerne elsker jer. Men hvordan vil i selv beskrive jeres drømmekvinde?

Mads Bo: Hahaha… det er sgu et godt spørgsmål! Jamen altså, hun er bare en der kan få mig til at være glad… Jonathan: Hun er go til at lave mad og gøre rent.

 

Her flækker vi alle af grin. Tjaa.. lidt mandschauvinistisk humor har sgu aldrig skadet. Mikkel deres presseagent, siger med et smil på læbe, at det bliver rigtig fedt på skrift. Vi drikker lidt mer’ af vores øl, og føler os lidt mere som mænd.

 

Jeres musik bliver oftest beskrevet som en omgang fløde – Hvad fik jer til at gå R’n’B vejen – det er ikke typisk dansk at lave R’n’B.

Jonathan: Altså jeg har altid lyttet meget til R’n’B og hip hop, og nu er vi kommet ind i en tid, hvor genren er blevet populær igen. Nogle gange må man lige sidde en periode over. For mig er det naturligt at lave musik indenfor en genre jeg selv lytter og er inspireret af. Mads Bo: Vi har lavet et nummer, der hedder

New Slow,

der også er på vores plade. Vi havde lavet nogle ting inden, der bevægede sig i andre retninger, men dette nummer var rendyrket R’n’B, og det fungerede.  

Mads – Jeg har hørt du er ekstremt glad for syrligt slik, og du blander gerne en pose på en 50-70 kr. hver gang. Kan du uddybe dette?

Mads Bo: Forleden blandede jeg faktisk en på 99,5 kr. Jeg ved dog ikke lige, hvor den med syrlig slik kommer fra. Altså jeg er meget glad for sød slik, og særligt labre larver og sød lakrids. Du må lige bede din kilde om at kigge bedre efter næste gang [sagt med et glimt i øjet].  

Hvis I var david bowie i 80’erne, hvilken mand ville I helst knalde med?

Jonathan: George Michael. Mads Bo: Hahaha… helt 100! Vi kan lige lave en dobbelt, eller Eiffeltårnet. Uhh.. Sting er også et godt bud!  

I er fra Vestegnen – Kan i sige noget pænt om FCK?

NEJ!  

Kæft det kom promte. Wow drenge, ikke engang bar´ lidt kærlighed til byens hold?

 

Vil du give et shout-out til brøndby?

Mads Bo: Jeg elsker Brøndby. Jeg blev helt solgt dengang Brøndby bragte madkonceptet ind på deres stadion. Jeg stod på faxe tribunen, og der havde Brøndbys mødre lavet brunsvigere. Jeg købte altid to, en til at spise med det samme og en til at tage med op på min plads. Det blev dog nedlagt fordi, at der var æg i. De var bange for salmonella. Brøndby please få kagen tilbage, så skal jeg nok komme lidt mere.