ARTIKLER

man, 25 jul 2022

Mangler din krop noget i hverdagen?

Foto: Unsplash
Annoncørbetalt indhold Går du og føler dig lidt træt, sløv og dvask? Er det som om, at du aldrig rigtig er udhvilet og påvirker det dit humør? Kan du nikke genkendende til nogle af disse ting, kunne det være du skulle overveje, om du får alle de vitaminer du og din krop har brug for. Mange af vores vitaminer får vi gennem kosten, hvis vi sørger for at spise sundt og varieret, men vi har også D-vitaminen, som vi primært får gennem solens stråler. Her kan de fleste nok regne ud, at det kan være svært at få dækket ens behov for D-vitamin, når man lever i et land som Danmark, hvor solen ikke viser sig ret tit.

Vi tager vitaminer

Flere danskere går rundt i et D vitamin mangel uden at vide det, fordi man måske ikke tænker over, at man faktisk optager vitamin fra solen, da mange er overbevist om, at man ved en sund og varieret kost kan få dækket alle sine vitamin behov. Og i princippet er det heller ikke helt forkert, men igen er den primære kilde til D-vitamin, solen. Derfor kan det for mange være nødvendigt at skulle tage en form for tilskud til ens D-vitamins behov. På den måde kan man undgå det her underskud i den del af året, hvor solen ikke rigtig er at finde på dansk himmel og dermed måske være så heldig at undgå følelsen af at være helt igennem dvask – hvis det vel at mærke skyldes manglen på D-vitamin.  

Ta’r du?

Vitamintilskud er som oftest ikke receptpligtige, og er derfor let tilgængelige både i dine lokale butikker, men også på internettet. Så sidder du nu og overvejer om du skal give det et skud med vitamintilskud, kan du med fordel kaste dig ud i en prøvekørsel af tilskuddet og se om det er noget for dig.