ARTIKLER

tir, 18 okt 2022

Myter om SPF

Foto: Shutterstock
Annoncørbetalt indhold Der findes efterhånden mange myter omkring SPF. Kender vi overhovedet ordentligt til dette nødvendige produkt? Og hvad står SPF egentlig for? Vi dykker i dybden med præcis disse spørgsmål samt én gang for alle fastslår, hvilke myter er korrekte og hvilke er tomme ord. Læs med og bliv klar til din næste ferie.

Hvad er SPF?

SPF står for “Sun Protection Factor”, som på dansk kan oversættes til “solbeskyttelsesfaktor”. SPF finder man i forskellige solcremer og er den tilsatte formel, som hjælper med at skærme din hud for solens UV-stråler. Nogle tror fejlagtigt, at man ikke behøver at smøre solcreme på flere gange på en enkelt dag og andre smøre blot på, som det passer dem. Vidste du, at man faktisk kan regne ud, hvornår man præcis skal påføre solcreme igen? Der er en udregningsmetode. Lad os tage et eksempel! Først og fremmest bør du overveje, hvor længe du tror, at du kan opholde dig i solen uden at blive forbrændt. Lad os sige 15 minutter. Husk at du aldrig blot bør kopiere denne udregning fra en ven eller veninde - det handler nemlig i stor grad om, hvilken hudtype du har. Hvis du kan opholde dig i solen i 15 minutter og benytter dig af et produkt med SPF 15 lyder regnestykket således: SPF 15 x 15 minutter = 225. Det betyder, at du skal påføre solcreme igen efter 225 minutter.

SPF myte 1: SPF 30 dækker dobbelt så godt som SPF 15

Teknisk set er det korrekt - men udelukkende hvis du formår at dække din krop med den korrekte mængde creme. Hvis laget af solcreme er for tyndt et sted på din krop, er du potentielt kun dækket med SPF 15.

SPF myte 2: Den brune farve holder længere med SPF

Dette er faktisk også korrekt. Når du tager sol med solcreme, tager det længere tid for den brune farve at blive opbygget i din hud. Dog vil den unægteligt holde i længere tid - og hvem vil ikke gerne have det?

SPF myte 3: SPF ansigtscreme er lige så godt som almindelig ansigtssolcreme

Dette er ikke korrekt. Du kan ikke nøjes med at bruge ansigtscreme med SPF, hvis du eksempelvis er på ferie og skal slikke sol. Dog kan ansigtscreme med spf være meget nyttig til daglig brug hjemme i Danmark og rigtig god til dette endda. Oftest beskytter en ansigtscreme med SPF kun i et par timer - alt afhængig af solens styrke.