ARTIKLER

man, 07 nov 2016

Når Halloween bliver alt for virkelig

I USA er der Halloween hver dag.

Epidemien ‘Creepy Clowns’ har spredt sig fra USA til Danmark. Virkelighed og Halloween smeltede sammen i år. Det har fået alle til at kigge en ekstra gang ud af vinduet i deres før trygge hjem. Læs her reportage af danske Rina, som opholder sig i USA.

Af Rina Ebb.

Fotos: Martin Ebbesen og Rina Ebb.

Danske Creepy Clowns satte ild til barnevogn

To klovne satte i Holstebro ild til en barnevogn. Creepy Clowns har skræmt børn og voksne uventede steder i hele Danmark. Klovnene har en hårrejsende opførsel og kan finde på at angribe tilfældige på deres vej. Nogle gange stirrer de bare på folk. I USA kan de finde på at gå hen til private hjem og stirre ind ad vinduerne, bare stirre.
None

None

Advarsel om kolossalt klovneangreb

Natten til Halloween blev der advaret over alt på de sociale medier om et muligt kolossalt Creepy Clown-angreb. Netmagasinet Inquisitr.com anbefalede, at man blev hjemme og låste døren for at undgå de terroriserende klovne.
None

None

Alligevel gik jeg ud kl. halv fire om natten, hvor jeg stod i udkanten af en skov og snakkede med Radio Go FM fra Aarhus til et live show (http://bit.ly/2e3EnyK). Jeg stod i et højrisiko-område for klovne i det centrale Florida. Jeg var gået udenfor så jeg ikke vækkede den familien, jeg bor hos. Jeg stod med et kosteskaft af stål og drejede konstant en lygte rundt efter de mindste lyde, mens jeg snakkede med de muntre radioværter fra Aarhus.  

Min halloween blev pludselig alt for virkelig

Weekenden før Halloween tog jeg ind til selveste halloweenhovedstaden, Orlando i Florida, for at opleve ægte amerikansk Halloween. Men det blev pludselig lidt for virkeligt til at være sjovt. Jeg boede på et af byens værste moteller, Days Inn, hvor der er en narkobule og travle nætter med prostitution. Motellet har også lagt scene til både mord og skudepisoder. Naboen til motellet er et gigafængsel med berømte (så forfærdelige, at de er blevet berømte) forbrydere. Om natten tog jeg hen til en hjemsøgt labyrint med omkring tyve udklædte skuespillere, der sad på lur om hjørnerne for at give os chok.
None

None

Men det var ikke det værste. Det værste var, da en af monstrene på høje stylter besvimede og faldt med hovedet ned i asfalten. Han var pakket ind i for meget tøj og havde arbejdet hele natten.
None

None

Kannibalisme på busturen

Ved en fejl googlede jeg det busselskab jeg kørte med i fire døgn for at komme til Orlando. Jeg kunne ikke tro hvad jeg læste! I 2008 i bussen blev en 22-årig mand halshugget af sin sidekammerat, som sad med hans øjenæbler i munden, da politiet kom, og med ofrets afskårede næse, ører og tunge i lommen. Godt råd til mig selv: Lad da vær’ med at google de steder du besøger i USA! Der er virkelig ingen skrækfri zoner i det land. I USA er der Halloween hver dag. Og det er ikke skide sjovt at være på vagt hele tiden. Jeg får jo ondt i nakken af at vende mig om og kigge efter de klovne. LÆS OGSÅ; "Halloween med nye oplevelser"

Halloween er luksus i Danmark

Halloween er en luksusting for os i Danmark, hvor vi kan opleve at blive skræmt én dag om året og derefter vende tilbage til trygheden. Men i år har Halloween trukket ud i flere måneder. Vi har taget trenden med Creepy Clowns til os. Bare vi ikke også suger al det andet drama fra USA til os. Det er så anstrengende med Halloween hver dag. Det er altså ikke sjovt mere.

FAKTABOKS

Om trenden ‘Creepy Clowns’ •Dette er endnu en bølge af Creepy Clowns, der i år startede i South Carolina, USA i august. Nogle klovne lokkede børn til at komme med ind i dybet af skoven. •Den første bølge af klovneterror begyndte i 1981 i Massachussetts, USA, hvor en flok klovne lokkede børn med slik. Et par måneder senere løb klovnene rundt med knive efter folk. •I 1986 skrev Stephen King gyseren ‘It’, som handler om klovnen Pennywise, der terroriserer en gruppe børn i nabolaget. Også kendt som miniserie fra 1990. Mange klovne er inspireret af klovnen Pennywise, der bl.a. dukker op på gaden og bare stirrer på folk.