ARTIKLER

tir, 13 dec 2022

Sådan får du færre menstruationssmerter

Foto: Shutterstock
Annoncørbetalt indhold Det kan være meget lidelsesfuldt at have menstruationssmerter, samtidig med, at man også skal klare sit studie, sit arbejde og passe sin familie. Der er desværre mange kvinder, der lider af menstruationssmerter og det er også tankevækkende, at der i Spanien er blevet lavet en ny lov, der giver kvinder ret til at have nogle dage fri, hver gang de menstruerer. Man kan bare spørge sig selv, hvornår det kommer til at gælde i andre lande, at det bliver anerkendt, at kvinder ikke fungerer på samme niveau rent kropsligt som mænd, når de menstruerer.

Mange år med menstruation

En kvinde menstruerer cirka 500 gange over et livsforløb fra teenager årene til overgangsalderen og derfor er der al god grund til, at det skal være en behagelig oplevelse og ikke tære på kvinden alt for meget hver gang. Dette er dog desværre tilfældet, også fordi vores moderne livsstil gør, at man ikke tillader sig selv at tage den med ro og tænke, at der er forskellig dagsform, alt efter hvilken tid på måneden, det er. Der er selvfølgelig forskel på, hvordan kvinder har det, hvor nogle har det rigtigt slemt, mærker andre kvinder ikke det store til det. Der er også forskel på, om kvinder tager kunstige hormoner som mini piller, p piller eller har en hormon spiral eller almindelig spiral, der også går ind og ændrer deres cyklus og hormon balance.

Menstruationssmerter

Hvad gør man så, som kvinde, når man alligevel har smerter ved menstruation? Det kan være trækninger i underlivet, deciderede muskelsmerter eller en murren i underlivet og bækkenet, som gør, at der skal tages Panodil, andet smertestillende og ligges på sofaen, indtil det er gået over. Så kan man også tage et kosttilskud som går ind og virker mod menstruationssmerter. Der er nogle stoffer i, som gør noget godt for musklerne og hormonerne, så der er mere balance i hele systemet. Det virker afslappende på musklerne, booster energiniveauet og humøret og giver også mulighed for udrensning af de hormoner, som har været i funktion før og under menstruationen.  På denne måde får du et tilskud til disse funktioner i kroppen, som man ikke lige får gennem kosten ellers.

Bevæg dig, sov og spis sundt

Menstruationssmerter kan have forskellige årsager og du skal altid søge læge, hvis det er meget slemt og vedvarende. Når dette så er nævnt, kan du også gøre meget for ikke at være stresset ved at sove godt, spise sundt og få bevæget dig. Hele muskulaturen omkring maveregionen kan du også bevæge og træne gennem hele måneden via pilates, yoga, fitness, løb, sportsaktiviteter og gå ture. Så kommer der bevægelse i musklerne og der kommer ilt til maveregionen og underlivet. Musklerne kan hurtigt blive spændte omkring underlivet og hvis man tilmed psykisk går og spænder også, af frygt for at få smerter, kan det godt gå i ring. Dette kosttilskud stabiliserer også den psykologiske funktion med forskellige mineraler, vitaminer og urter som salvie og rosmarin.