ARTIKLER

tir, 17 maj 2016

5 webshopejere: Sådan starter du webshop ved siden af studiet

Du har tid til at arbejde med markedsføringen, når du er studerende.

Der er ikke noget bedre tidspunkt end studiet, hvis du ønsker at starte en webshop.Sådan lyder det fra flere af Danmarks mest succesfulde webshop-ejere i dag.

Du har SU; intet boliglån og sandsynligvis ingen børn; og du har masser af energi og gå-på-mod til at starte. I denne artikel giver vi ordet til 5 faktiske webshopejere i dag og hører, hvilke tips de har og hvorfor de mener, studiet er det bedste tidspunkt at starte op på. Hvis du har lyst til at være din egen chef, så læs med her:

Jesper Hvejsel – Made4men

Jeg anbefaler altid folk at starte virksomhed mens de studerer. Det er et fuldstændig genialt tidspunkt for som iværksætter får du nok af problemer. Og studiet løser de vigtigste af dem. Hvad skal jeg leve af? Du får SU på dit studie og det kan du leve af - det er bevist mange gange :-) Hvordan får jeg et socialt liv? Studiet er igen din gave - du har et helt naturligt tilhørsforhold. For det kan dælme blive ensomt at være iværksætter. Hvor skal jeg være? Jeg startede personligt min virksomhed i klubben på Handelshøjskolen i Aarhus. Det virkede helt fortrinligt for jeg arbejde også som DJ der og fik dermed gratis frugt, så fik også spist frokost der :-) Så der er ikke andet for end at komme igang. Danmark skal leve af dig i fremtiden. Jesper Hvejsel er stifter af Firtal Web, der årligt udsender 150.000 pakker – den mest kendte shop er Made4men.dk.  

Emil Blücher - HUMA

At starte op med iværksætteri i en ung alder, giver dig en lang række fordele, sammenlignet med hvis du først starter op i en sen alder. Som studerende er dine faste udgifter nemlig meget lave. Samtidig modtager du som oftest SU for at studere. Dette gør, at du ikke nødvendigvis behøver en stor opsparing, som du kan leve for, indtil at din virksomhed begynder at give overskud. Iværksættere som har villa, Volvo og vovse, er tvunget til at skulle løbe en stor risiko, eller at have en stor opsparing. I sidste ende, gør dette at rigtig mange er tilbageholdende ved at starte op, hvilket er lidt af en skam. Mit bedste råd vil derfor være, at man starter op mens man stadig ikke har de store økonomiske forpligtelser. Så har man nemlig mulighed for at gøre sig vigtige erfaringer, som man kan bruge videre i sit iværksætterliv. Det kan godt være, at ens første forretning ikke får en millionomsætning. Man skal dog ikke undervurdere værdien, af alle de erfaringer som man gør med sit første start up.

Emil Blücher er ejer af HUMA.dk, der sælger rengøringsartikler.

Lasse - Stigefabrikken

Da min forretningspartner og jeg startede vores første webshop (Stigefabrikken.dk) sammen, var jeg i gang med mit sidste år på IT Universitet. Der er en række parametre som gør det fordelagtigt at starte virksomhed under sit studie, herunder SU, lave leveudgifter og få forpligtelse, samtidig med at man får et stort netværk som kan vise sig at være en vigtig ressource under og efter studietiden. Som studerende har man et langt højere energiniveau, hvilket kan give et vigtigt skub til lancering af sin virksomhed. Det er dog vigtigt ikke at underminere sig selv som ”blot en studerende”, men at turde kaste sig ud i nye udfordringer, som f.eks. at kontakte store virksomheder for leverandør- og samarbejdsaftaler og tro på at man har et værdiskabende koncept. Personligt startede jeg 3-4 forskellige koncepter/virksomhedsformer, både alene og med andre partnere, før Peter og jeg matchede op og dannede vores fremtidige arbejdsplads. Med den energi og kreativitet man har som studerende, bør man netop eksperimentere med forskellige former for koncepter og samarbejder, for at finde ud af hvad man er god til, hvad man gerne vil i fremtiden, samt hvilke koncepter der rent faktisk kan blive til noget værdiskabende og indtægtsgivende.

Lasse Simon er medindehaver af

Stigefabrikken.dk.

Haris - Funktionell

Tip #1: Find det rette marked

Når du starter en ny forretning, er det vigtigste, at der er et godt product-market-fit. Det betyder, at du sælger et produkt, som nogle kunder gerne vil have. Du kan have verdens bedste produkt, men hvis ingen gider at købe det, kan det være lige meget. I forhold til markedet er det en god idé, hvis du har en interesse indenfor feltet, da det ikke skal være en pligt – ligesom studiet kan være det – men nærmere en lyst og passion.

Tip #2: Sammensæt det rigtige team

Find ud af hvad det kræves at få en succesfuld shop inden for din niche. Derefter skal du afdække dine egne kompetencer. Det du ikke kan opfylde, skal du have tillært dig eller finde en partner, som er dygtig til det i forvejen. Som webshop-ejer lærer man rigtig meget, og man skal have mange hatte på. Dette er også en af de mest værdifulde ting ved at starte webshop ved siden af studiet.

Tip #3: Evaluér undervejs

Sørg for at bruge værktøjer som Google Analytics til at have et godt beslutningsgrundlag, da de bedste beslutninger er baseret på data. Når du støder ind i problemer, så stil de rigtige spørgsmål. Hvis du fx har en fantastisk konverteringsrate (en stor procentdel af dine besøgende køber noget), men meget få besøgende, kan det skyldes en række ting: Markedet er for lille, din markedsføring er ikke effektiv, du har for smalt et sortiment, osv.

Ekstratip: Brug det du lærer i skolen

De fleste uddannelser, der har elever, som drømmer om at starte en webshop, vil have en eller anden form for relevans. Brug den viden! Jo mere du kan oversætte teori til praksis, jo dygtigere vil du blive til både at være webshopejer, men også inden for det fag du uddanner dig som.

Haris Music er ejer af Funktionell.dk, der sælger træningsudstyr.

Mikkel Overgaard - Clickoffice

Det er tit markedsføringen i webshops, der ikke bliver lavet, når du i løbet af dagen pakker pakker, sørger for at lageret er veldrevet, er i kontakt med dine leverandører og så videre. Søgemaskineoptimering, de sociale medier og nyhedsbreve med e-mail er alle fantastiske kilder til salg. men de tager tid at bygge op. Hvis du ikke dedikerer tid til at opbygge dem fra starten af, så tager det længere tid at opbygge den her eksponentielle kurve af salg, markedsføringsformerne har potentiale for at blive for din virksomhed. Jeg kan ikke forestille mig et bedre tidspunkt at starte på end studiet!

Mikkel Overgaard fra ClickOffice.dk.

(Artiklen er sponsoreret)