ARTIKLER

tir, 18 okt 2022

Soveværelse: 3 tips til at få de bedste forudsætninger for en god søvn

Annoncørbetalt indhold Soveværelset er det sted i din bolig, hvor du bruger rigtig mange og vigtige timer på at sove. For uden optimal søvn er du ikke veludhvilet og klar til den dag der kommer. Det er derfor vigtigt, at soveværelset giver dig de bedste forudsætninger for en god søvn. Soveværelset skal indrettes netop efter den gode søvn. Læs videre og få 5 råd til, hvordan du indretter dit soveværelse, så du får den mest optimale og behagelige søvn.

1. Skab ro

Du vil sikkert gerne have et soveværelse der er hyggeligt og indbydende, og måske vil du derfor gerne fylde rummet med en masse nips-ting og hyggeligt pynt. Men netop i soveværelset skal du være forsigtig med dette. Du skal bruge værelset primært til at sove i, og det er der, dit fokus skal ligge i forhold til indretningen. Rene linjer og et minimalistisk udtryk giver et roligt udtryk der kan skabe orden og ro i sindet, når du skal til at sove. Derfor skal der helst ikke være for mange ting i dit soveværelse, der forstyrrer. Rummet skal være optimalt i forhold til at give dig en god søvn.

2. Den rigtige seng

  Det vigtigste element i dit soveværelse er en seng. En seng af kvalitet er en god investering, fordi vi bruger mange timer i døgnet på at sove gennem hele livet, og en god søvn er vigtigt for en velfungerende hverdag. Når du sover godt, vil du have mere energi og overskud i løbet af dagen. En elevationsseng har flere funktioner end en normal seng, og kan imødekomme mange af de individuelle behov du har, når du sover. På den måde kan en elevationsseng give dig de mest optimale betingelser for at sikre, at du får den bedste søvn. Jensen Ambassadør Dream-elevationsseng har elevation som du kan smart og nemt kan justere med stemmestyring, med en app på din telefon, eller med den trådløse fjernbetjening. Med pocket-fjedersystem med ”to-i-en-fjedre”, får du den optimale støtte når du skal sove. Når du synker ned i langt ned i sengen, træder sengens faste zoner til med støtte. Du kan også regulere hårdheden ved hoften i sengens lameller. Med hæve-sænke funktion kan du hæve hoved og fodenden, når du ligger i sengen. Hvis du dyrker sport, kan det være behageligt at hæve benene, når du skal sove. Eller hvis du døjer med migræne, kan du hæve hovedgærdet. Alt sammen funktioner, der kan hjælpe med at understøtte den optimale søvn hver dag, efter dit behov og den position, som er mest behagelig for dig.  

3. Opbevaring af det mest nødvendige

Selvom dit soveværelse skal understøtte den primære funktion, søvnen, så er det også et optimalt rum til opbevaring af tøj. Gør det funktionelt og overskueligt med et garderobeskab, så du kan gemme dit tøj bag skabslåger. På den måde opholder du stadig et roligt udtryk, og undgår muligheden for at tøj og ting ligger og flyder på gulvet. En vasketøjskurv er en anden investering, der tit placeres i soveværelset. Men her er et lille tip stille den i et andet rum. Så kan du minimere chancen for rod, der bugner fra kurven og flyder ud på gulvet. Og så er der større chance for, at du får ordnet vasketøjet i løbet af dagen, hvis det står i et rum, du benytter om dagen, fremfor soveværelset, som du primært bruger om aftenen og natten.