ARTIKLER

ons, 24 aug 2022

Sportsting at lave i New York

Foto: Pexels

Dette indhold er sponsoreret

New York er fyldt med spændende aktiviteter og oplevelser, og der er noget for enhver smag. Hvis man elsker sport og motion, kan man finde masser af spændende ting at lave i byen. Der er for eksempel mulighed for at gå en tur i Central Park, hvor der er mange forskellige stier og ruter, man kan vælge imellem. Man kan også tage en tur til Brooklyn Bridge Park, hvor man kan løbe eller gå en tur langs floden East River. Men der er også rigeligt med oplevelser at få for sportsentusiaster. Hvis man gerne vil se nogle af de store sportsbegivenheder i verden, kan man købe billetter til en af de store sportsarenaer i New York, såsom Madison Square Garden eller Yankee Stadium.

Basketball

Basketball er en af de mest populære sportsgrene i USA, og det kan også ses på kampenes popularitet i New York. Billetterne rives ofte væk, når der er kampe i New York, så det kan være svært at nå at få en billet, hvis man gerne selv vil ind og opleve en rigtig amerikansk basketballkamp. Man kan heldigvis finde gode råd til at få nogle ordentlige billetter på 

hellotickets

, så man kan med fordel læse mere om mulighederne der. Hvis man ikke er bekendt med basketball, så er det en sport, der spilles af to hold på hver sin side af en rektangulær, flad overflade. Hvert hold har fem spillere, der skal forsøge at score point ved at kaste en bold gennem et hjørne af en kurv, der hænger i den anden ende af banen. Basketball blev opfundet i 1891 af den canadisk-amerikanske læge og pædagog James Naismith og den store professionelle liga i USA, NBA (National Basketball Association), blev faktisk grundlagt i New York i 1946, så en sportsinteresseret bør uden tvivl forkæle sig selv med at hylde basketball'ens historie ved at se en kamp i NBA's fødeby. Og som en ekstra fun fact, så er sporten så populær, at NBA-spillerne faktisk er de bedst betalte atleter i verden.

Baseball

Baseball er en amerikansk sport, der spilles med en bat og en bold. Ligesom med basketball er baseball et af de mest populære sportsgrene i USA, og det spilles på både professionelt og amatørplan, og når der er en kamp, valfarter folk til for at se den. Det er bestemt en oplevelse at se Yankees spille på Yankee Stadium. Baseball-sæsonen løber typisk fra april til september, hvor der spilles 162 kampe for hvert af de 30 hold i Major League Baseball (MLB). De fleste baseball-spillere starter deres karriere i ungdomsårene, og mange spillere vælger at fortsætte på college eller universitet. Nogle få spillere vælger at tage springet direkte fra high school til MLB, men dette sker sjældent. For at blive udtaget til MLB Draften skal man have fyldt 19 år, og man kan blive udtaget af enhver af de 30 MLB-hold.

Amerikansk fodbold

Amerikansk fodbold er en tredje af de mest populære sportsgrene i USA. Sporten stammer fra England, hvor den blev introduceret i midten af 1800-tallet. I dag er amerikansk fodbold en af de mest spillede sportsgrene på tværs af aldersgrupper og køn. I New York er det helt store hold, meget passende navngivet, New York Giants, der spiller på MetLife Stadium. Ligesom med basketball og baseball rives billetterne væk hurtigt, så man skal enten være tidligt ude eller være villig til at betale mange penge for at komme ind og opleve en rigtig amerikansk fodboldkamp. Amerikansk fodbold består af to hold på 11 spillere, der kæmper om at score flest point ved at bringe bolden ind i modstanderens endezone. Point kan scores ved at løbe med bolden over mållinjen eller ved at kaste bolden til en medspiller, der løber den over mållinjen. Derudover kan man også score point ved at sparke bolden igennem målstolpen eller ved at ramme et andet fast objekt med bolden, så den springer over mållinjen. Der findes utallige sportsgrene og aktiviteter, man både kan dyrke og se i New York. Nogle af disse aktiviteter kan foregå udendørs, mens andre ofte foregår indendørs. Uanset hvad er der masser af sport at komme efter i New York, så er man interesseret i sport, er New York bestemt et sted, der skal besøges.