ARTIKLER

fre, 11 aug 2017

Torsdag på Smukfest: Solen strålede om kap med musikken

I går, torsdag, skinnede solen smukt over trætoppene udenfor Skanderborg, og stemningen på Smukfest var fantastisk på festivalens anden dag.

Tekst og foto: Helena Krogh Jensen og Julie Schuster Lapp

Efter en noget lunefuld dansk sommer og udsigt til syndflod i Bøgeskoven, er det næsten uvirkeligt at se solstrålerne skinne igennem de grønne blade.

 

Klokken 15.45 var der fyldt foran Stjernescenen, hvor publikum stod spændte klar til at byde Gulddreng velkommen. I en regn af guld, bas og konfetti indtog Gulddreng scenen og leverede et brag af et show. ”Er du okay, eller er du ked af det” rungede med publikums røst så højt, at Gulddreng måtte se sig overdøvet.  

 

Smukskoven har et hav af områder, hvor det er tydeligt hvilket tema, der lægger grobund for stedet. Der er Søbadet, hvor man kan sidde ved søen, nyde solen på græsset eller blive trukket over til en ’ø-bar’ via en tømmerflåde. Der er området ved de omvendte træer, hvor et væld af forskellige madboder og barer popper op alle steder, og valgene er uendelige. Der er Mexiland, hvor burritos og tequila er hverdagskost. Alle kan finde noget, der passer til deres smagsløg, det gælder bare om at se sig ordentligt om.
None

None

Torsdagen i Bøgeskove byder på et hav af stjerner, der alle står klar til at skrue fuldt op for bassen. Kiesza, Clean Bandit, Suspekt, Beth Hart og Major Lazer er bare nogle af de kunstnere, der indtager scenerne i løbet af dagen og natten. En ting er sikkert, og det er, at der er skruet op for stemningen på Smukfest, og at der er lagt i kakkelovnen til et brag af en aften.