ARTIKLER

ons, 21 sep 2022

Tre nemme tips til at skabe en smuk have

Annoncørbetalt indhold Det kan være rigtig svært at holde en flot have, og det er der mange danskere, der hvert år erfarer. For selvom haven ofte bare kan få lov at passe sig selv, så kræver det tid og omhu for at skabe en flot have med en sammenhængende rød tråd.   Hvis du, ligesom mange andre danskere, har brug for nogle nemme tips for at skabe en flot have, så læs med her. Det behøver nemlig hverken være dyrt eller svært at få en flot have, som du vil elske at slå dig ned i en dejlig sommeraften med vennerne.  

Hæv bedene og skab nemme områder til at dyrke grønt i

  En have kan selvfølgelig se ud på mange forskellige måder, men en af de meget populære måder at indrette haven på i disse tider er ved hjælp af de evigt populære højbede, som man kan lave i alskens forskellige udformninger. Et højbed vil meget simpelt sige, at bedet er hævet op fra jorden, og dette er der faktisk en del fordele ved for både dig selv og dine planter. For det første behøver du ikke at bukke dig nær så meget ned for at se til dine planter, fordi højbedene kan hæves op til enhver ønsket højde.   Derudover er højbede utrolig gode for udbyttet af de grøntsager, der fx plantes i bedene. Når bedene er hævet, vil man nemlig se, at man faktisk kan få hele 4 gange så meget udbytte, som havde bedene været i jorden. Dette sker, fordi jorden i højbedene generelt er en del løsere og dybere, så rødder har nemmere ved at gro. Samtidig bliver jorden hurtigere varm i et højbed end ellers, og dette er kun godt for høstudbyttet.   Hvis du ønsker en have, hvor der er groende planter størstedelen af året, så er højbede også et godt bud på en løsning. Her kan du nemlig så dine afgrøder, høste disse og til efteråret så såkaldte efterafgrøde, der får haven til at se dejlig grøn ud. Når månederne nærmer sig vinteren kan du med fordel så hvidløg.  

Sørg for at terrassen står skarpt og flot

  Når du har for øje at skabe en flot have, så kan du ikke komme udenom også at se på din terrasse. Det gælder uanset, om du har en træ- eller stenterrasse. Denne er nemlig en del af haven, og dens udseende vil således påvirke opfattelsen af haven. Så din have kan altså være nok så fin, men hvis terrassen er fyldt med alger og ukrudt, så sænkes den generelle opfattelse af haven som helhed.   Derfor er det en rigtig god ide at få foretaget en rensning af din terrasse. Det kan du med fordel benytte professionelle til, da disse bruger specialiseret udstyr, som ikke skader fx stenterrassens fliser.

Match højbedene med terrassemøblerne

  Højbede er dog ikke kun fantastiske, fordi de kan bruges til at plante flotte grønne planter hele året – de er også fantastiske, fordi du fx kan lave dem selv af flot træværk. Dette træværk kan du så med fordel matche med havemøblerne på terrassen. På denne måde skaber du en tydelig rød tråd gennem hele haven, og det er i sidste ende med til at give et utrolig gennemført look, der skaber grundlaget for en skøn have.