Er du også en af dem, der ikke helt har gennemsnittet til din drømmeuddannelse? Fortvivl ikke. Her giver TJECK Magazine dig et overblik over ansøgningsprocessen, når du søger på kvote 2
Tekst:
Marie Falk Eriksen
Først og fremmest er det væsentligt at have for øje, at hvert studie på hvert universitet har deres egen kvote 2-ansøgningsproces. Derfor må du tjekke, hvordan ansøgningsprocessen foregår helt præcist på dit drømmestudie. Og hertil hvordan hvert enkelt universitet behandler ansøgningsprocessen. Men som en tommelfingerregel er det enten et karaktergennemsnit af relevante fag, en optagelsesprøve eller en motiveret ansøgning. LÆS OGSÅ: "SKAT vil hjælpe unge med økonomien"Eksempel:
Kvote 2 på medicinstudiet
Men lad os tage udgangspunkt i et konkret studie. Nemlig medicin. Hvis du vil søge ind på bacheloruddannelsen i medicin, skal du først og fremmest have en adgangsgivende ungdomsuddannelse. Eksempelvis STX eller HTX. Herefter skal du have haft undervisning i nogle specifikke fag på din ungdomsuddannelse. Det er eksempelvis dansk på A-niveau, engelsk på B-niveau og matematik på A-niveau, og på en uddannelse som medicin skal du ikke overraskende også have haft de naturvidenskabelige fag som fysik, kemi eller biologi. Hvis du har de relevante fag, skal du også gå efter et bestemt karaktergennemsnit af de fag. Men hvordan fungerer de forskellige universiteters ansøgningsproces til medicinstudiet på kvote 2 så egentlig helt præcis? Det har vi lavet en lille oversigt over her:Kvote 2 på Aarhus universitet:
Du skal som minimum have et karaktergennemsnit på 6,0 efter 7-trinsskalaen. Herefter skal du til en optagelsesprøve. Den består af to dele: En skriftlig Multiple Choice-test og en Multiple Mini Interviews. For at komme videre til anden del af optagelsesprøven, skal du have bestået den første. Og resultatet af de to optagelsesprøver afgør, hvem der får tilbudt optagelse i kvote 2 medicin. Læs mere om dette på Aarhus universitets hjemmeside her: www.au.dkKvote 2 på Københavns universitet:
Du skal for det første sende en motiveret ansøgning. Det er et slags essay omkring hvem, du er, og især hvorfor du gerne vil læse medicin. For det andet skal du udarbejde et CV. For det tredje skal du kunne dokumentere, at du har udført aktiviteter, som er relevante for studiet. Læs mere om det på Københavns universitet hjemmeside her: www.ku.dkKvote 2 på Syddansk Universitet:
Læs også:
Essay genretræk Du skal også her have et karaktergennemsnit på minimum 6,0 efter 7-trinsskalaen. Du skal også til en optagelsesprøve, som består af to dele. Den første er en Multiple Choice-test, og den anden består af et Multiple Mini Interview. Det er resultatet af din Multiple Choice-test, som afgør, om du bliver kaldt til et Multiple Mini Interview. Og det er så resultatet af dette interview, som afgør, om du bliver tilbudt optagelse. Læs mere på Syddansk Universitets hjemmeside her: www.sdu.dk