ARTIKLER

fre, 15 apr 2022

Vejen til en hverdag med overskud

Foto: Unsplash
Annoncørbetalt indhold Som ung og studerende kan det være en udfordring, at finde overskud i hverdagen. Både skole og arbejde tapper på energikontoen, og derfor kan tiden til venner, træning og interesser opleves som en mangelvare. Ved brug af et par få værktøjer, kan man hurtigt få mere kontrol over ugens forløb, og genfinde glæden over mandagens komme. Læs med videre i artiklen for inspiration. 

Planlæg fra dag til dag 

For at kunne finde tid til både det seriøse og det sjove, er det essentielt, at anskaffe sig en eller flere kalendere. En fysisk kalender kan planlægge ugen i grove træk og inddele dagene, så de bruges hensigtsmæssigt. For at anvende en kalender på en realistisk måde, er det vigtigt at prioritere det, som er vigtigt. På denne måde overbelaster man ikke sig selv.  Når man nedskriver de aktiviteter, som skal nås i ugens løb, er det vigtigt, at være detaljeret omkring dem. På denne måde bliver man engageret i selv de mindste aftaler, og mere tilbøjelig til at overholde dem. Følgelig er det ikke fyldestgørende nok at skrive “træning” under onsdag, da det føles mere overfladisk. Specificér træningens tidspunkt, og hvad den skal indeholde. 

Gør plads til hverdagens uforudsigelighed 

Fem ud af syv ugedage går med at arbejde, og man har for vane, at proppe fritimerne med aftaler og en masse gøremål. Hverdagen kan også være uforudsigelig, og en pludselig middagsaftale eller uforudset hændelse kan sætte et travlt dag på spidsen.  Overskud kommer af at genoplade tilstrækkeligt nok, og derfor er det vigtigt, at give sig selv plads til at have det sjovt, være nysgerrig på sine omgivelser og bryde med sine rutiner. I stedet for at hænge over arbejdscomputeren, kan man i stedet gå en tur, starte på en ny serie eller invitere sin nabo over til et glas vin. Livet er de små stunder, og derfor skal disse også betragtes som essentielle for ens glæde. 

Der er også en dag i morgen 

Døgnet har 24 timer, hvoraf en tredjedel bruges til at sove . Det er ikke muligt, at krydse alle gøremål af på listen, og man skal huske at tænke, at i morgen er der også en dag. Prioriteter erstattes af nye, og derfor er det vigtigt, at man også dyrker sine personlige interesser.  Hvis man oplever en større mangel på overskud, kan denne øges gennem regelmæssig træning, sund kost og samvær med andre mennesker. Taknemmelighed er en muskel, som skal vedligeholdes, og derfor er det vigtigt, at finde inspiration i sig selv og andre.