ARTIKLER

tor, 01 jun 2017

Wonder Woman er underholdende men uopfindsom

None

None

Wonder Woman har premiere 1.juni 2017.

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I Wonder Woman møder vi Diana, Prinsesse af Amazonerne, før hun bliver til superhelten Wonder Woman. Hun vokser op som en lille pige på en isoleret ø, hvor der kun lever Amazone-kvinder. Her vokser hun op som det eneste barn på øen og er dybt fascineret af de voksne kvinders kamptræning. Robin Wright spiller Dianas moster Antiope, som er øens bedste kriger, og som efter lidt overtalelse fra Dianas mor også begynder at træne med Diana.

Da Diana bliver en voksen kvinde, styrter den amerikanske pilot, Steve Trevor, ned med et fly og lander på øen. Steve Trevor er spillet af Chris Pine, og igennem ham får Diana et kendskab til verden udenfor det isolerede ø-paradis. Hun får kendskab til den krig, som raserer i verden.

Krigen er 2.Verdenskrig, og Diana beslutter sig for at tage med Steve for at redde de mange uskyldige og stoppe krigen. Dette bringer Diana ud på en rejse med Steve, hvor hun både får kendskab til verden udenfor og til det onde i mennesket - og samtidig lærer hun at bruge sin fulde styrke.

Wonder Woman-filmen er endnu en superhelte-origin-historie. Vi er i de sidste 10 år blevet bombarderet med den slags film, og man begynder efterhånden at kende skabelonen. Dog er Wonder Woman den første superhelte-film med en kvindelig hovedperson i mange år, og det er dejligt at se en film med stærke kvinder, som ikke bare sidder hjælpeløse og venter på, at mændene redder dagen.

I filmens første del befinder vi os udelukkende hos Amazone-kvinderne. Her er der nogle rigtigt fede trænings- og kampsekvenser.

Danske Connie Nielsen spiller Dianas mor, og Robin Wright spiller hendes moster. De spiller rigtigt fint og portrættere de stærke Amazone-kvinder godt. Det er den slags kvinder, som vi ofte mangler i superheltefilm, men som vi får i overflod her, og det er fedt!

Gal Gadot spiller rollen som Diana/Wonder Woman. Hun er en meget smuk ung kvinde, som oprindeligt er model. Hun har haft et par roller i andre film, men aldrig en hovedrolle, så denne film burde være hendes store gennembrud. Hun er virkelig flot, men hun er desværre karisma-løs på skærmen og er ikke nogen god skuespiller. Derfor falder de fleste af hendes scener igennem, og det er kun i kampscenerne, at hun rigtig præsterer.

En ting, som tit mangler i superheltefilm, er en god skurk. I Wonder Woman spiller nazisterne rollen som skurkene, og det ender desværre med at blive til kliche-film-nazister, som ikke rigtig er farlige, og skurkene i filmen ender derfor med at blive en anelse fjollet.

Det, der til gengæld redder mange af filmens scener, er Chris Pine. Han har en utrolig charme og en komisk timing og et talent, som gør, at han mange gange er filmens klare lyspunkt.

Et andet lyspunkt i filmen, er det musikalske tema. Det er sindssygt fedt, men det er desværre få gange, at temaet medvirker i filmen. Filmen er derudover også flot, og især kampscenerne er vel udførte. Både dem hos Amazonerne, men også dem ved fronten under 2.verdenskrig.

Efter at have set film som Logan og Deadpool er man blevet lidt forvent med blod i superheltefilm, og når man tænker på hvor mange kampscener, der er i Wonder Woman, så er der skuffende lidt blod med.  Man havde dog også ønsket, at filmskaberne kunne være mere opfindsomme, så man ikke får det samme klimaks i hver eneste superheltefilm.